Generația mea e și generația ta. Înainte să spui că suntem generația dependentă de tehnologie, gândește-te că fiecare generație e diferită. Noi vrem ceva nou, mereu, ceva real, ceva făcut din pasiune, vrem să călătorim mult, să învățăm culturi, limbi străine, obiceiuri noi, vrem să avem un program flexibil, în așa fel încât să putem face și alte activități pentru dezvoltarea noastră ca oameni. Vrem să fim diferiți și ar trebui ca fiecare dintre noi să-și dea voie să fie. Uneori, ne place să mai încălcăm regulile, ne place să ieșim cu prietenii, să citim cărți în parc, dar sunt și zile în care nu vrem să vorbim cu nimeni, să ne plimbăm doar noi, cu căștile în urechi, pentru că acesta este singurul mod în care ne simțim liberi și fericiți. Dar asta nu înseamnă că suntem atât de superficiali, atât de diferiți de alte generații, suntem niște simpli adolescenți, cu sentimente, trăiri, contradicții, îndoieli, întrebări, tăceri, zâmbete, plâns, furie, nedreptate, discriminare. Pot spune că tot ce ne diferențiază de celelalte generații este faptul că suntem mai realiști, cu un strop de imaginație strălucită, care vrea mereu ceva nou, chiar dacă aceste aspirații pe care le avem sunt parcă scoase dintr-un film la care nu mulți visează, dar la care noi „riscăm” să visăm.
Nu suntem „superficiali”, „rebeli”, „dependenți”, avem aspirații mari, cu o voință puternică de a schimba ceva. Nu vrem să plecăm în alte țări să muncim, vrem aici, în țara noastră, pentru că putem schimba multe dacă suntem uniți! Nu vrem soarta părinților, care trebuie să muncească de dimineața până seara pentru un salariu de nimic, vrem o viață mai evoluată, mai plină de oportunități. Vrem să devenim stâlpii de sprijin ai societății și vrem o viață în care tot ce trebuie să faci e să fii fericit, tu și persoanele dragi ție. Vrem să realizăm ceva important și vom face tot ce ne propunem! Generația mea, generația ta, generația trecută, generația viitoare… Sfatul meu este să fii tu, așa cum ești tu cu adevărat, fără perdea la sentimente, indiferent de generație!
Patricia Unguru, elevă în clasa a X-a, la Colegiul Național „Vasile Alecsandri“ și la Cercul de Jurnalism al Palatului Copiilor Bacău
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.