27 octombrie 2024
ContrasensLegendele toamnei

Legendele toamnei

Legenda spune că românii, nemaiputând suportă tirania partidului unic și a președintelui cu puteri discreționare, s-au revoltat în 1989. Legenda, azi, spune că românii au decis că e bine cu un singur partid și un președinte care are toate puterile concentrate în mâinile sale.

Legenda mai zice că românii s-au revoltat când un animal fără ajutor a fost lăsat să agonizeze 20 de ore pe o șosea. Aiurea, 1.400 de oi s-au scufundat și o mare parte s-au înecat și românilor nici nu le pasă.
Legenda spune că depășirea deficitului de 3 la sută stabilit de Coana Europa aduce blesteme și e tabu; s-a văzut în aceste zile că un 4,3 la sută făcut frumos din condei este absolut normal.



O altă legendă mai spune că creșterea cu câțiva bani a monedei euro aduce proteste, mișcări de stradă sau măcar niște înjurături pe rețelele sociale. Ați văzut ceva de la tinerii frumoși și liberi, cei mai afectați de creșterea euro din aceste zile?

Un ditamai mitul spune clar: „Corupția ucide!” și că de vină când mor niște oameni într-un accident pe șosea sau arși într-un club de noapte e neapărat Guvernul. Au murit niște copii cu mama lor la Timișoara, uciși cu chimicale în propria casă, și nu a tresărit nimic; toți sensibilii care se dădeau cu capul de pereți din cauza tragediei de la Colectiv sunt acum ocupați cu analiza gramaticală.

Cică dacă nu dai 6% din PIB la educație, o să ai șapte ani de ghinion. O poveste de doi bani, de la Educație se ia, nu se dă și nimeni nu se agită.

S-a zvârcolit poporul lui #șîeu că vrea autostradă și s-a apucat să-i descânte și să-i blesteme pe cei care nu alocau suficienți bani pentru Transporturi, să se facă autostrăzi. S-au luat banii de la Transporturi și toată țara e fericită.

Măi, băieți, eu cred că știu unde a ajuns tona aia de cocaină dispărută astă-vară…

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img