20 septembrie 2024
ActualitateMicii antreprenori de la Școala Gimnazială „Nicu Enea”

Micii antreprenori de la Școala Gimnazială „Nicu Enea”

Totul a pornit de la o discuție. Preocupată de dorințele elevilor, directorul școlii, prof. Mariana Ifrim, s-a consultat cu aceștia să afle ce își doresc pentru activitățile extracurriculare, pentru petrecerea timpului liber. „Un sac de box” au spus băieții, „o chitară” au spus fetele. Cum să realizeze asta, cum să facem rost de bani? Un TÂRG AL TOAMNEI a fost răspunsul!

Astfel că, luni 11 noiembrie, curtea școlii a devenit, într-o zi superbă de toamnă, un loc plin de viață și bogăție. Coordonați de educatoare, învățătoare și diriginte, elevii au organizat standurile cu produse. Cu oferte, cu reduceri sau bonusuri elevii s-au transformat în excelenți comercianți. Cadrele didactice au pornit la cumpărături, părinții asemenea. S-au cumpărat fructe, legume, dulcețuri, miere si zacuscă. La final toată lumea este încântată: scopul a fost atins, s-au strâns banii necesari pentru achiziționarea unui sac de box si a 2 chitare pentru elevi!



Prof. Elena Marin, coordonatorul pentru proiecte și programe educative, mulțumește părinților pentru sprijin și implicare, colegilor pentru susținere, iar elevilor le apreciază entuziasmul.

„Sper ca spiritul antreprenorial să-i anime pe elevii noștri pe viitor și să și-l dezvolte în cadrul altor acțiuni și proiecte. Astăzi mi-au demonstrat că se pricep”, ne-a declarat Mariana Ifrim, directoarea școlii.

„Activitatea ne-a învățat despre importanța lucrului în echipă, despre puterea vocilor noastre, despre faptul ca am avut modele în directoarea și profesorii noștrii. Am îmbinat astăzi utilul, atingerea unui scop, cu distracția și a iesit un lucru grozav!”, ne-a spus și Rebeca Bejenaru, elevă în clasa a VII a.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img