24 octombrie 2024
Economie500 de locuri de muncă în state europene

500 de locuri de muncă în state europene

Față de acum o lună când au fost 345 de locuri de muncă vacante în țări din Spațiul Economic European, acum sunt disponibilie aproape 500, cu peste 150 mai multe. Pe primul loc se situează Germania, firme din această țară având nevoie, în prezent, de 128 lucrători.

[lock_content]



Oferta constă din posturi de ajutor electrician, ajutor curățenie bucătărie, bufetier, cameristă, chef de partie, chef de rang, commis de rang, conducător de tren marfar, demichef de rang, electrician, fierar betonist, îngrijitor persoane vârstnice în azil, instalator instalații sanitare, de încălzire și gaz, instalator țevi de apă și gaz, junior sous chef, lăcătuș, manager de recepție, manipulant de mărfuri etc.

Urmează Olanda cu 119 posturi libere, de instalator sanitar de încălzire și aparatură de aer condiționat, lucrător în seră de flori, lucrător în producția de alimente, procesor bulbi de flori și sortator ambalator. La rândul lor, firme din Malta caută spre angajare 64 lucrători, ca dealer de cazinou, electrician, instalator, producător și instalator produse din aluminiu, sudor, tehnician de ridicare și tehnician HVAC. Și în Austria se găsesc 54 de locuri de electrician, faianțar, instalator sanitar și de încălzire, lăcătuș mecanic în construcții, operator CNC, reactJS frontend developer, stivuitorist, tâmplar produse de mobilier și tâmplar de ferestre. Cât despre Polonia, aici sunt libere 31 de posturi de specialist relații client și marinar ape interioare. Cu un post mai puțin este o ofertă și în Marea Britanie, în meseria de lucrător în agricultură. În Norvegia sunt așteptați 27 lucrători (electrician cu certificat DSB, farmacist, mecanic auto, medic stomatolog, tinichigiu auto și vopsitor auto), în Franța-17 (mecanic auto, vopsitor auto și tinichigiu auto), iar în Slovacia și Spania-câte 12, în meseriile de sticlar, respectiv faianțar/pavator și măcelar dezosator. Mai sunt disponibile 3 locuri de programator aplicații și tehnician canalizare, în Slovenia, și 1 de arhitect fronted, în Danemarca.

Cei interesaţi de unul din posturile prezentate se vor adresa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Bacău, respectiv compartimentului EURES din cadrul acestei instituții. Ei se vor înregistra în baza de date a acesteia, cu următoarele documente: cerere tip (anexa 3 bis), copie după cartea de identitate cu valabilitate de minimum şase luni, şi CV-ul într-o limbă de circulaţie europeană. Informaţii suplimentare se pot obţine de pe portalul naţional www.eures.anofm.ro. Pe acest portal pot fi accesate date referitoare la angajatori, domeniul de activitate, condiţiile de muncă şi de ocupare a postului, precum şi despre salarizare. Informaţii similare sunt oferite şi de către consilierul EURES din cadrul AJOFM Bacău, str.I.S.Sturza, nr.63, telefon 0234541676.

[/lock_content]



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img