27 septembrie 2024
ActualitateToamna... în Școala „Alecu Russo”

Toamna… în Școala „Alecu Russo”

La Școala „Alecu Russo” din Bacău se desfășoară, în aceste zile, o serie de activități cuprinse în proiectul educațional „Balul toamnei”. Aflat la a doua ediție, proiectul vizează activități de natură artistică, creativă și atitudinală. Abordarea acestei teme presupune cunoaşterea de către elevi a unor tradiţii şi obiceiuri specifice atât țării noastre, cât și altor ţări şi culturi. Proiectul a urmărit atragerea elevilor în activități practice și creative, stimularea imaginației creatoare a acestora, precum și sensibilizarea lor în fața frumuseților naturii, astfel încât să devină persoane capabile să aprecieze frumosul și viața.

Directorul școlii, prof. Elena Roșca, precizează că activitățile au fost gândite şi adaptate tuturor vârstelor specifice învăţământului gimnazial, pentru ca acestea să fie uşor de abordat de către fiecare elev, ele presupunând: confecționarea de figurine din bostani, confecționarea unor măști de carnaval, realizarea de colaje din frunze uscate, susținerea unor proiecte despre Halloween și Sf. Andrei și, nu în ultimul rând, parada costumelor de toamnă.



Elevii au dat dovadă de multă imaginație, răbdare, originalitate și talent, astfel încât creațiile acestora din cadrul fiecărei secțiuni au fost peste așteptările cadrelor didactice.
În cadrul activității „Parada costumelor” elevii claselor V-VIII s-au întrecut în costumații dintre cele mai neobișnuite și mai surprinzătoare.

„Balul toamnei” s-a încheiat, cu o expoziție în decor autumnal de produse gastronomice și cu specific tradițional românesc. Echipa de proiect este alcătuită din profesorii Alina Camil, Daniela Condrea, Monica Gîlcă, Diana Samoilă, Florentin Botezatu și Andrei Enache, în parteneriat cu mediatorul școlar, Andreea Burac.

prof. Elena Roșca, directorul unității de învățământ



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img