23 noiembrie 2024

TÂRGU OCNA: Probleme în căutarea soluțiilor

Pentru locuitorii orașului-stațiune de la poalele Măgurii, ședințele Consiliului Local Târgu Ocna sunt evenimentele ce atrag ca un magnet atât pe aleșii locali, dar și pe locuitorii de aici în dezbaterea problemelor cu care se confruntă comunitatea. Jurist de profesie, frământat mereu de gândul, după cum declară, că „nu există similitudini între procedura parlamentară și cea a Consiliilor Locale”, Constantin Rușeț, consilier independent, s-a arătat consternat de sumele mici ( 5.000 lei pentru sărbătorirea cadrelor didactice care ies la pensie și 7.000 lei pentru celebrarea în orașul Târgu Ocna a Zilei Vânătorului de Munte la 1 noiembrie), ce au fost aprobate de Consiliul Local.

„Sunt cuprins de o emoție pozitivă, ce mă încurcă să fiu cât mai coerent. M-a luminat cugetarea marelui învățat Confucius – «Natura ne aseamănă, educația ne deosebește» – dar suma de 5.000 lei este insignifiantă la capacitatea orașului Târgu Ocna, pentru a sărbători cadrele didactice. Și la «o casă mare», cum este acest oraș-stațiune, acordarea a 7.000 lei pentru sărbătorirea Zilei Vânătorilor de Munte nu este o problemă”, a menționat consilierul local independent Constantin Rușeț. A intervenit și viceprimarul orașului Târgu Ocna, Costache Nuțu, care a menționat retoric: „Ar trebui să ne punem întrebarea că la Liceul Tehnologic Târgu Ocna nici un elev de aici nu a luat examenul de bacalaureat?!” Un răspuns echivoc a dat acestei situații prof. Liliana Barna (consilier local al Partidului Social Democrat), care a afirmat: „Liceul Tehnologic din localitate școlarizează preponderent elevi ai școlii profesionale, ce pot continua studiile la seral. Ei vor să fie absolvenți de liceu. Sunt elevi de la seral, cei care au susținut examenul de bacalaureat…”



Idei de scenariu

Ulterior, la dezbaterea unui proiect de hotărâre privind concesionarea unui teren au apărut nu numai opinii diverse, dar și idei de scenariu. Viceprimarul Costache Nuțu a arătat că „trebuie să fie ajutați cei care investesc în oraș. Un întreprinzător local vrea să facă o bază de tratament!”, în timp ce Ioan Munteanu, cel care dorește concesionarea unei suprafețe de teren, a explicat că dorește „să asigure parcarea în mod civilizat a autoturismelor pentru a evita gâlceava dintre turiști și locatarii unui bloc ANL”, sugerând și faptul că „va fi igienizat un maidan de gunoaie”, iar consilierul local Cristian Antohe a solicitat „să sprijinim o investiție, nu să facem garaje!” A intervenit independentul Constantin Rușeț, care a cerut să fie desemnat un reprezentant al CL Tg.Ocna în Comisia de evaluare a concesionării.

La rândul său, Ștefan Șilochi, primarul orașului, a prezentat în finalul ședinței Consiliului Local rezolvarea unor probleme: „În luna august s-a achiziționat o autogunoieră și pentru aceasta s-au dat banii înainte! Funcționarii publici au înțeles această situație, s-au plătit salariile, o mică întârziere înregistrându-se la plata salariilor șefilor de birou, așa că nu cred că sunt corecte diversiunile cu «problema salariilor», aceasta fiind ridicată de alte persoane decât cele în cauză!” Edilul șef a adus în atenție și o altă situație, cea a apei, menționând: „După avariile repetate de pe conducta de aducțiune a apei potabile de la Valea Uzului din urmă cu câteva săptămâni se vede că ne trebuie o nouă sursă de apă! Avem un studiu mai vechi și a doua sursă de apă a orașului Târgu Ocna poate fi Slănicul! Compania Regională de Apă Bacău a menționat că aceasta nu e oportună, dar oricând se mai pot întâmpla situații ca cea prin care am trecut, de nu a avut orașul apă potabilă câteva zile!” Totodată, acesta a mai precizat că va intra în reabilitare totală strada Constantin Mușat, iar în lucru se află deja străzile Poet Grămadă și Pârâul Vâlcica.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014