27 octombrie 2024
ContrasensCare spitale?

Care spitale?

Nici nu s-a uscat bine cerneala pe articolul de ieri, în care vorbeam despre intenția privatizării serviciilor medicale și a și apărut lista cu spitalele care ar urma să fie închise de viitoarea guvernare.

Unii vor spune că o fi o vrăjeală, poate un joc politic, dar ideea de „reorganizare/comasare” a spitalelor se găsește în programul de guvernare emis de premierul desemnat Ludovic Orban.



Acolo se vorbește despre „spitale neperformante sau care înregistrează dificultăți de sustenabilitate financiară”, de parcă spitalul ar fi o societate comercială al cărei scop este să aducă profit, nu să salveze vieți.

De altfel, acest mod de a privi lucrurile este în deplină concordanță cu ideile de privatizare și „eficientizare” a Sănătății; spitalul trebuie să facă profit, cine nu-și permite să plătească, să meargă direct la Morgă! Ordonat și fără gălăgie!

Revenind la problema spitalelor, pe listă apar, din nou, și cele două spitale din județul Bacău care au mai fost la un pas să fie închise: Buhuși și Comănești. Țin minte ce scandal au făcut domnii de la PNL când ministerul PSD al Sănătății pusese în discuție un program apărut de nu se știe de unde, care propuneau închiderea unor spitale.

Ce mai spumegau unii politicieni liberali avertizând asupra pericolului de închidere a unităților medicale. Acum? În câteva zile o să-i vedem pe aceiași inși cum apără ideile din programul de guvernare.

Desigur, la Comănești, unde primarul e liberal, va fi mai greu să li se explice locuitorilor că e bine să le fie închis spitalul, mai ales dacă ne amintim ce iureș a ieșit data trecută.

Dar, ce mai contează aceste mici amănunte? Important e să se pună lacăte și să se economisească bani pentru investiții în viitoarele patinoare sau terenuri de fotbal în pantă, telegondole sau cine știe ce idei crețe o să le mai apară distinșilor politicieni salvatori ai neamului.

Că doar romanul le-o înghiți și pe astea, că e învățat cu prosteala…

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img