20 septembrie 2024
Zona zeroMagazinMostenirea genetica ar fi de vina in cazul persoanelor care-si insala partenerii

Mostenirea genetica ar fi de vina in cazul persoanelor care-si insala partenerii

O sucire minora de gene care se asociaza cu neurotransmitatorul starii de bine, dopamina, poate fi tot ce este necesar pentru a explica promiscuitatea celor care insala. Cercetatorii au descoperit ca persoanele nascute cu aceasta variatie genetica sunt mult mai probabile sa insele sau se angajeze in comportamente sexuale riscante, cum ar fi aventurile de-o noapte, potrivit unui studiu.
Studiile anterioare au facut legatura intre mutatia genetica in cauza si tendinta de a angajare in comportamente riscate, precum si pentru tendinta de a deveni dependent de droguri si alcool, deci cercetatorii suspecteaza ca ar putea fi afectat si comportamentul sexual al unei persoane. La radacina acestei cercetari este dopamina. Oamenii de stiinta stiu de multa vreme ca atunci cand nivelul dopaminei creste in creier, simtim placere. Este ceea ce ne face sa ne simtim bine atunci cand mancam, facem sex sau luam chiar droguri ilicite.
Evolutiv vorbind, acest sistem s-a dezvoltat astfel incat sa ne gasim drumul spre bucatele gustoase si partenerii sexuali potrivit.
Sursa: Sexgen.ro





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img