Pentru un simplu condiment, scortisoara are nenumarate proprietati si beneficii in ceea ce priveste sanatatea. Nu numai ca te ajuta sa slabesti, ceea ce se rasfrange intr-un mod pozitiv asupra starii generale a sanatatii, dar ajuta la prevenirea diabetului de tip 2 si a bolilor cardiovasculare. De multi ani acest condiment se afla sub lupa specialistilor. Studiile au aratat ca e de ajuns sa adaugi jumatate de lingurita zilnic in mancare, pentru a te bucura de un metabolism accelerat si nu numai.
Conform unui studiu publicat in iunie 2007 de Journal of Clinical Nutrition, subiectii care au presarat mai bine de o lingurita de scortisoara in mancare s-au ales cu un nivel mai mic al zaharului in sange. Scortisoara stimuleaza eliberarea insulinei, functioneaza ca un puternic antioxidant, micsorand si depunerile de pe artere. Acelasi condiment previne degradarea la nivel celular, instalarea oboselii in muschi, dar si vulnerabilitatea la bolile cronice. Scortisoara are si capacitatea de a reduce senzatia de foame, facand ca alimentele sa zaboveasca mai mult in stomac. Astfel, condimentul este excelent daca se doreste reducerea in greutate.
Poate fi presarata atat dimineata, in bolul cu cereale, cat si in cafea, ceai sau cacao fierbinte, dar si peste un fruct proaspat taiat. Cand marinezi peste sau carne de pui, poti adauga si scortisoara. Peste inghetata poate fi adaugata, de asemenea, la fel ca si peste placinta de dovleac.
Sursa: Ziare.com
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.