18 octombrie 2024
Advertorial politicNoul an școlar a debutat cu investiții însemnate în învățământul băcăuan

DECLARAȚIE POLITICĂ

Noul an școlar a debutat cu investiții însemnate în învățământul băcăuan

A sunat din nou, la începutul săptămânii, tradiționalul prim clopoțel de începere a noului an şcolar 2019-2020!

Pentru unitățile de învățământ din județul Bacău se anunță un an bun, grație eforturilor depuse de Guvernul României și administrațiile județeană și locale de a asigura condițiile optime pentru ca elevii noștri să beneficieze de la an la an de un proces educațional la cel mai înalt nivel. Astfel, prin Programul Național de Dezvoltare Locală II, derulat prin Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, un număr de 53 de unităţi de învăţământ preuniversitar de stat din judeţul Bacău sunt finanţate cu fonduri de la bugetul de stat în valoare totală de 100.065.176,57 lei. Este un fapt remarcabil, care demonstrează că Executivul acordă o atenție sporită județului Bacău și dezvoltării armonioase a tinerei generații.



Infrastructura educațională va fi modernizată în marea majoritate a localităților județului. În municipiul Bacău vor continua în această toamnă investițiile generoase începute în învățământ, respectiv programul de dotare și modernizare a claselor pregătitoare inițiat de Primăria și Consiliul Local. Prin acest program, vor fi modernizate și dotate 54 de clase pregătitoare, din 23 de unități educaționale, precum și 60 de clase a V-a, din 28 de școli din oraș. În acest fel, peste 3.200 de elevi din Bacău vor beneficia în mode direct de investițiile inițiate de municipalitate în acest an, spre satisfacția părinților și a cadrelor didactice, deopotrivă.

Adresez sincere felicitări tuturor copiilor care au pășit pentru prima dată pragul în „Țara Cunoștințelor”. Primul clopoțel, cel care anunță începerea unui nou an școlar, a avut și va avea mereu o însemnătate deosebită pentru fiecare dintre noi, indiferent că ne referim la elevi, părinți, bunici sau cadre didactice.

Prima zi de școala a adus, ca întotdeauna, emoție, bucurie, speranță și multe așteptări. Prima zi de școală este întotdeauna un nou început, care se asociază cu primul sunet de clopoțel, primul învățător, primul ghiozdan și foarte multe emoții. Este o lume nouă, plină de tainele învățăturii și ale cărților.
Le doresc tuturor elevilor din clasa întâi un început de bun augur, sănătate, minte ageră, sete de carte și numai note bune. De asemenea, elevilor din toate clasele şcolare ale judeţului Bacău le doresc mult succes în aprofundarea cunoştinţelor şi spor la învăţat!

Nu în cele din urmă, felicit cadrele didactice și părinții cu prilejul începutului noului an şcolar, un eveniment important în viața copiilor, dorindu-le multă răbdare, putere și înțelepciune pentru a crește și educa personalități adevărate și caractere puternice!

Senator PSD Bacău,
Miron SMARANDACHE

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img