Cel mai bun manual de chimie aprobat de Ministerul Educației, realizat de un grup de profesori, printre care și doi profesori din municipiul Moinești

Într-o societate axată de cele mai multe ori pe contestarea valorilor decât pe promovarea lor, există în continuare dascăli care trudesc să ofere elevilor cele mai bune mijloace spre formarea şi educarea lor.

Astfel de profesori găsim şi în municipiul Moineşti, Şcoala Gimnazială „Tristan Tzara” – prof. Mariana Moga şi Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” – prof. Anca Tăbăcariu care, împreună cu alți cinci profesori de specialitate, au reuşit performanţa deosebită de a obţine locul I în urma evaluării CNNE (Centrul Naţional de Evaluare şi Examinare) cu noul manual de chimie clasa a VII-a.



„Manualul propus este rezultatul unui efort intens cumulat în urma anilor de experienţă la catedră şi al dorinţei nostre de a oferi elevilor un instrument de lucru atractiv, interesant şi inovativ. Manualul este centrat pe competenţe, nu pe asimilare teoretică, oferind elevilor posibilitatea de a formula întrebări, de a găsi răspunsuri, stimulându-le astfel gândirea şi creativitatea. Dorim ca prin modul de prezentare a temelor propuse și al posibilităților de rezolvare a acestora elevii să-și descopere potenţialul creativ şi să se bucure de performanţă”, au afirmat cele două profesoare.

„Parcurgând manualul, am realizat că informaţiile sunt actuale, tratate în mod explicit, adaptate nivelului de învăţământ, corecte din punct de vedere ştiinţific şi integrate coerent în text. Temele propuse constituie un mijloc pentru formarea de competențe, valori și aptitudini care permit interpretări alternative și deschise. Le felicităm pe doamnele profesoare pentru reuşită şi le urăm succes în activitatea de la catedră”, au arătat Carmen Popescu, director Şcoala Gimnazială „Ştefan Luchian” și Ionel Purcaru, director Şcoala Gimnazială „Tristan Tzara” din municipiul Moinești.