24 septembrie 2024
ActualitateDiplomă de Onoare pentru Deșteptarea, de la ANTREC

Diplomă de Onoare pentru Deșteptarea, de la ANTREC

Cotidianul Deșteptarea a primit o Diplomă de Onoare de la Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural (ANTREC), în anul în care aceasta a sărbătorit un sfert de veac de activitate. Diploma a fost înmânată la Festivalul plăcintelor organizat la Hârja (Oituz) duminică, 1 septembrie, de Filiala Bacău a ANTREC, Primăria Oituz, Asociația „Copiii în sânul familiei” și Așezământul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare„.

„Ziarul Deșteptarea – a spus la ceremonie președinta Filialei Bacău a ANTREC, Beatrix Grigoraș – a fost împreună cu noi la toate cele 19 ediții ale Festivalului plăcintelor, organizate în mai multe localități ale județului”. Organizatorii au înmânat diplome de onoare din partea ANTREC, și preotului Ilarion Mâță, președintele Asociației „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja, familiei Iuliana și Emil Comșa, de la ANTREC Alba, Așezământului Filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja, lui Vasile Boștiog, președintele Filialei ANTREC Vrancea, și Primăriei Oituz.
Cu acest prilej, juriul festivalului a oferit și premiile pentru cele mai reușite dintre plăcintele înscrise în concurs, dar și pentru alte produse locale. Premiul I a revenit Filialei ANTREC Alba, pentru plăcinta cu cartofi. Premiul al doilea – ANTREC Bacău, Pensiunea Trifoi, din Hârja, pentru plăcinta cu carne și susan. Premiul al treilea – ANTREC Vrancea, pentru plăcinta la tavă cu brânză de oaie. Mențiuni – ANTREC Sud-Est Jariștea (Vrancea), pentru cele mai bune vinuri prezentate; Ferma Apicolă Liviu Zota, din Mărășești (Vrancea); Geta și Carmen, gospodine din Oituz, pentru plăcinta cu varză; Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Bacău, filiala Dărmănești, pentru plăcinta cu mac; DGASPC, Centrul „Pietricica” din Comănești, pentru prăjitura „Negresă”; ANTREC Neamț, pentru plăcinta cu hribi. Premiu special – Așezământului Filantropic „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” din Hârja, pentru plăcinta cu brânză sărată la ceaun.





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img