Vara este sezonul distracțiilor și al relăxarii, când toți suntem cu gândul la vacanțe iar temperaturile ridicate ne îmbie la cât mai multe ieșiri în natură. Toate acestea constituie motive serioase pentru a nu sta prea mult prin bucătărie, dar nici pentru a pregăti rețete sophisticate și grele din punct de vedere al compoziției. Astfel am căutat câteva rețete de sezon, delicioase și ușor de preparat.
Vă prezentăm un top III al acestor rețete dar și modul de preparare:
Fasole verde cu unt si migdale
Ingredientele folosite sunt urmatoarele: 1 kg fasole verde; 50 g fulgi de migdale; 50 g unt; sare și piper.
Fierbe fasolea verde timp de 10-15 minute. Pune fulgii de migdale într-o tigaie încinsă pentru 1-2 minute, fără a adăuga ulei sau unt. Scurge păstăile de fasole și prăjește-le puțin în unt. Adaugă sare și piper, iar după ce ai stins focul, presară și fulgii de migdale. Este una dintre cele mai rapide rețete de mâncăruri de vara, pe care o poate pregăti oricine.
Carpaccio de somon cu lime și piper roz
Ingrediente: 600 g file de somon;două bucăți de lime; 40 g muguri de pin;10 g piper roz; sare; 50 ml ulei de măsline.
Carpaccio de somon este una dintre mâncărurile de vară care pot fi preparate în doar câteva minute. Taie somonul fășii subțiri și așează-le pe o farfurie rece. Într-un recipient, rade coaja celor doua limes și stoarce și zeama acestora. Adaugă mugurii de pin, uleiul de măsline și sarea și amestecă foarte bine aceste ingrediente, pâna când obții o pastă. Unge fileurile de somon cu aceasta pastă și presară piper roz. Înainte de a le servi, ornează farfuria cu frunze de salată verde.
Supă rece cu castraveți si mentă
Pentru acest preparat ai nevoie de un castravete; două roșii; o țelină mică; un cățel de usturoi; câteva frunze de mentă proaspătă; 250 ml lapte; sare și piper.
Această supă este una dintre mâncărurile de vară care nu necesită preparare termică. Taie marunt castravetele, roșiile, țelina și usturoiul. Pune-le pe toate într-un bol, împreună cu frunzele de mentă, apoi adaugă laptele, sarea și piperul. Mixează-le timp de un minut, iar daca această compoziție ți se pare prea densă, o poți subția cu puțină apă. Apoi, pune preparatul la frigider. Servește supa rece, decorată cu câteva frunze de mentă.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.