18 octombrie 2024
ActualitateSaracii comisari bogati

Saracii comisari bogati

@ Nu-i prost cine cere, e prost cine d&atilde!

Comisarii G&atilderzii Financiare au intrat in cea de-a sasea zi de grev&atilde general&atilde. Ei cer conditii mai bune de munc&atilde, protectie in desf&atildesurarea activit&atildetii de zi cu zi si plata orelor suplimentare. De asemenea, comisarii G&atilderzii sustin c&atilde salariul mediu este cu putin mai mare de 7,5 milioane lei.



Comisarii G&atilderzii Financiare cer, iar ministrul Sebastian Vl&atildedescu nici nu ii bag&atilde in seam&atilde. Nimeni nu stie de ce atata r&atildeceal&atilde din partea ministrului de finante. Si totusi, credem c&atilde am g&atildesit noi r&atildespunsul: nu poti s&atilde dai sporuri salariale unor oameni care au mult mai mult decat sustin c&atilde au. Si nu o spunem noi, ci propriile lor declaratii de avere. Asadar, o privire aruncat&atilde peste hartoagele care au fost intocmite de fiecare bugetar in parte scot la iveal&atilde &laquos&atilder&atildecia lucie&raquo in care se scald&atilde cei cu puteri de control financiar. Si pentru c&atilde nu vrem s&atilde p&atilderem carcotasi de-a dreptu&#8217, iat&atilde cateva cazuri de comisari de prin Bac&atildeu care &laquonu au ce pune pe mas&atilde&raquo.

&laquoStef&atildenescu cel S&atilderac&raquo

Incepem periplul nostru cu liderul incontestabil la capitolul &laquof&atilder&#8217 de viitor&raquo, adic&atildetelea cu Eugen Stef&atildenescu, comisar sef de divizie. Scriptele spun c&atilde cel comisar se laud&atilde cu terenuri prin Hemeiusi, vreo dou&atilde buc&atildeti, prin Ceahl&atildeu, doar unul mic si am&atilderat, si prin Sascut, doar trei, dar toate primite ca mostenire in proportie de 1/3 fiecare. De altfel, declaratia de avere demonstreaz&atilde cu varf si indesat c&atilde omul nici nu are un loc in care s&atilde doarm&atilde linistit. Dar nu c&atilde nu ar avea un acoperis deasupra capului, ci pentru c&atilde are prea multe. Concret are vreo patru, dou&atilde prin Bac&atildeu, una la Lilieci si alta la Pancesti de Sascut, primit&atilde mostenire.

Rujan &#8211 omul cu creante

Turul comisarilor plang&atildeciosi de atata s&atilder&atildecie continu&atilde cu un amic de suflet si afaceri cu primul. Si pentru c&atilde nu ne plac ocolisurile, o spunem drept si r&atildespicat c&atilde vorbim de Liviu Rujan, un comisar &laquos&atilderac din cale-afar&atilde&raquo. Aceleasi blestemate de declaratii de avere ne contrazic si sustin c&atilde nenea Rujan si-a trecut numele pe trei titluri de proprietate pentru terenuri din Buz&atildeu, Vrancea si Bac&atildeu. Citind mai departe, sare in ochi si faptul c&atilde omul se imparte intre dou&atilde locuri de odihn&atilde si refacere, ambele situate in buricul targului. Dar, surpinz&atildetor pentru una bucat&atilde bugetar, iesit la grev&atilde general&atilde pentru niscai bani in plus, este faptul c&atilde pe declaratia de avere apare negru pe alb o creant&atilde de 600.000 euro. Nici mai mult, nici mai putin, in conditiile in care buzunarele-i peticite se umplu cu aproape 200 milioane lei pe an de munc&atilde asidu&atilde.

De trei ori Ciurea

Slalomul printre comisari se opreste si la Florin Ciurea, omul cu cate trei. Si dac&atilde nu ati inteles, v&atilde spunem c&atilde este vorba de trei terenuri si trei case, toate purtand amprenta comisarului grevist. Adic&atilde, mai pe sleau, un comisar care primeste putin peste 160 milioane pentru un an intreg de controale, procese verbale si amenzi barosane detine aproape 9.000 metri p&atildetrati, imp&atildertiti inegal intre Secuieni, Hemeiusi si Bac&atildeu. Si pentru c&atilde detine trei terenuri, egalitatea se mentine si la capitolul case, adic&atilde dou&atilde in Bac&atildeu si una in Secuieni.

Si altii&#8230 la fel de s&atilderaci

Nu pentru c&atilde ne plictisim, dar pentru c&atilde spatiul dedicat istor comisari demni de mil&atilde este destul de mic, doar trecem in revist&atilde &laquoaverile de doi lei&raquo cu care se laud&atilde. Asa c&atilde, la o prim&atilde citire a declaratiilor de avere, Emil Bibire figureaz&atilde cu patru buc&atildeti terenuri cu de toate cele, dar si cu dou&atilde locuinte, adic&atildetelea un apartament si o cas&atilde de locuit. Si toate doar din salariul de bugetar. Un anume comisar Ionel R&atildechiteanu iese la atac cu un teren in Lilieci si dou&atilde locuinte. Un apartament si o cas&atilde de locuit la Lilieci. Nu degeaba are omul acte pe terenul din aceeasi localitate. Trecand peste acest aspect, afl&atildem c&atilde Sorin Popescu scoate in fat&atilde un teren in Bac&atildeu si dou&atilde case de locuit, tot in Bac&atildeu. Nu ai cum s&atilde treci cu vederea un comisar, Dinu Romascanu pe nume, a c&atilderui &laquoagoniseal&atilde pr&atildep&atildedit&atilde&raquo se rezum&atilde la o cas&atilde de locuit in fund&atildetur&atilde, cea a Trotusului, si la un apartament primit mostenire de la cineva. Nu stim cine. O fi vreo m&atildetus&atilde iubitoare! Este evident c&atilde lista poate continua, dar pentru moment ne oprim. Cei care nu s-au v&atildezut aici, au timp s&atilde o fac&atilde. Niciodat&atilde nu-i tarziu… Zice lumea c&atilde ar mai exista si alti comisari sau comisari sefi adjuncti, cu terenuri si vile prin tar&atilde, apartamente prin Bucuresti. Pan&atilde la proba contrarie, spor la grev&atilde si la mai mare!Scris de Ovidiu Drug



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img