14 noiembrie 2024

Lucruri interesante de făcut în Bacău

Fiecare loc are frumusețile sale, indiferent că este vorba despre un punct de atracție cunoscut mai de toată lumea sau de un anumit colțișor ascuns. Chiar dacă în general frumusețea depinde de la privitor la privitor, există locuri care au o anumită energie. Aceste repere sunt unice în lume și reușesc să atragă prin simplitate. Din această categorie fac parte muzeele, galeriile de artă, clădirile vechi și nu în ultimul rând, casele memoriale. Toate aceste clădiri stârnesc curiozitatea și farmecă ochiul privitorului prin aerul deosebit care le învăluie. Din fericire, Bacăul nu duce lipsă de astfel de repere. De la simple parcuri și străduțe cochete, la case memoriale care aduc aminte de unii dintre cei mai mari scriitori ai țării noastre, toate sunt prezente aici.

Atracții de week-end



Un sfârșit de săptămână însorit merită petrecut alături de cei dragi într-o locație de excepție. În timp ce parcul poate fi o alegere potrivită oricărei zi a săptămânii, o vizită la Salina Târgu Ocna este un prilej excelent de a descoperi frumusețile naturale care ne înconjoară. Situată la aproximativ 15 km de orășelul Onești, acest loc a avut parte de o dezvoltare intensă în ultima perioadă, beneficiind în momentul de față de diverse locuri de joacă, inclusiv câteva terenuri de fotbal, tenis și baschet. Mai mult de atât, centrul de relaxare și recuperare stă la dispoziția turiștilor care simt ca au nevoie de o pauză. Având în vedere că salina este situată la o adâncime de 200 de metri, accesul de face cu autobuzul.

O altfel de istorie

În zilele noastre este posibil să aflăm diverse lucruri interesante din trecut cu ajutorul documentarelor și a multitudinii de informații pe care le găsim pe internet. Cărțile de istorie și enciclopediile ne vin și ele în ajutor. Cu toate acestea, pentru a avea parte de o experiență unică cel mai bine este să vizităm locurile istorice. Un bun exemplu este chiar Palatul Știrbei din Dărmănești, o adevărată capodoperă arhitecturală care chiar a fost inclusă în Patrimoniul Național. Frumosul obiectiv turistic a fost construit undeva la finele secolului XIX de către Elisabeta Băleanu și Gheorghe Știrbei. Structura impozantă din cărămidă are patru nivele și poate impresiona pe oricine. Deși de-a lungul timpului a fost puțin neglijat, se pare că urmează să se efectueze o reabilitare, proces în urma căruia va fi transformat într-un hotel de lux.

O ieșire în natură

Natura este impresionantă indiferent de locul în care ne-am afla, dar există obiective care pur și simplu ne lasă fără cuvinte. La fel este și Lacul Poiana Uzului, unul dintre cele mai populare puncte de atracție din Bacău. Această zonă pitorească este foarte populară în zilele noastre, dar nu toți turiștii știu că lacul de acumulare a fost construit pentru a furniza apă satelor din împrejurimi. O ieșire în natură este un prilej excelent de socializare alături de cei dragi. Având în vedere că vara a sosit deja, ar fi interesant să încerci cât mai multe lucruri cu putință. Indiferent dacă te gândești să vizitezi un loc pentru prima dată sau vrei să înveți ceva nou. E distractiv să experimentezi. Oricare ar fi locul în care te afli, poți găsi diverse activități care au loc în iunie sau poți lua parte la turneele de vară care au loc între 1 mai și 31 iulie, cum ar fi Knockout sau Port-Limit Omaha. Dacă ești pasionat de muzică, un concert de tipul Sunetul Rădăcinii este pentru tine. Pe de altă parte, evenimentul Moldavia Wine, expoziția Caterpillar sau concertul lui Dan Ciotoi & Formația Generic ar putea fi la fel de tentante.

Un loc de poveste


Cunoscut pentru volumele sale atât în poezie cât și în proză, scriitorul George Bacovia a trăit o mare parte în casa sa din Bacău. Tocmai din acest motiv este imposibil de ratat acest obiectiv turistic la o vizită prin acest oraș. Acesta a fost locul în care a fost scrisă una dintre cele mai cu seamă creații literare – Note de Primăvară. Cei ce trec pragul acestui obiectiv pot vedea cu ochii lor câteva dintre obiectele personale ale lui Bacovia, dar și manuscrise și cărți în care apar operele sale. Câteva dintre manuscrise includ: „Plumb”, „Scântei galbene” sau „Comedii în fond”. Cele cinci încăperi care sunt destinate publicului conțin și mobila de odinioară și multe alte obiecte de patrimoniu.

Un lucru e sigur, orașul Bacău este bogat din punct de vedere al atracțiilor turistice. Pe lângă punctele de interes menționate mai sus, vizitatorii mai pot vedea și Mănăstirea Cașin, diverse parcuri, muzee și chiar și un observator astronomic.

 

 




Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

spot_img
spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul

Alte titluri

- Advertisement -

Ultimele știri

Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014