20 septembrie 2024
ActualitateSub ochii politistilor Primarul din Ardeoani, acuzat ca a agresat o...

Sub ochii politistilor \ Primarul din Ardeoani, acuzat ca a agresat o contabila

Florenta Nutu, refent contabil venituri la Primaria Ardeoani, sustine ca a fost agresata fizic de primarul comunei, Victor Diaconu, viceprimarul Constantin Muraru si suita lor. Coform reclamantei, acest lucru a fost cauzat de faptul ca ar fi refuzat sa avizeze decontarea unei sume de 600 milioane lei vechi, pentru un drum reamenajat de la podul Ardeoani pana la locuinta primarului. Cei doi insa neaga orice agresiune si o considera pe Florenta Nutu un functionar public indisciplinat. Florenta Nutu, contabil venituri in cadrul Primariei, spune ca vineri la pranz in biroul sau au intrat viceprimarul Constantin Muraru, primarul Victor Diaconu, ajutorul sefului de Post, Lilian Tilimbeci, soferul Consiliului Local, Marius Ciuhat, si fratele primarului comunei Ardeoani, Costache Diaconu. &#8222Au intrat toti la mine in birou si mi-au cerut sa suflu in fiola pentru ca sunt beata. Eu nu pun bautura in gura de 15 ani. Am refuzat, le-am spus sa mergem la dispensar sa-mi ia sange. Nu vad ce drept legal are primarul sa-mi puna mie fiola sau in virtutea carei legi facea acest lucru. Am refuzat, dar am fost agresata fizic, lovita cu capul de usa. Am inceput sa strig dupa ajutor, dar in Primarie nu mai era nimeni, avusesera grija ei de acest lucru. L-am rugat pe agentul Tilimbeci sa ma ajute, sa ma scoata din aceasta situatie, dar el statea impasibil”, ne-a declarat contabila. &#8222Cred ca s-au comportat asa pentru ca mi-au cerut sa avizez plata unei sume de 600.000.000 lei pentru lucrarile efectuate la un drum pe o distanta de vreo 400 de metri de la podul Ardeoani pana la locuinta primarului. Nu puteam face asa ceva, odata ce nu se facuse o receptie ca lumea a lucrarii, iar pe deasupra costul era exagerat”, a adaugat Maria Nutu.

Nimeni n-a vrut sa o ajute



La postul de politie din comuna, a solicitat sa i se permita sa telefoneze la Parchet si la politia municipiului Moinesti, dar nu a fost lasata. La Moinesti, a cerut politistilor sa-i ia sange, pentru a face dovada ca nu bause nimic. A fost refuzata, pentru ca nu exista temei legal. &#8222Acelasi lucru s-a petrecut si la Spitalul municipal, unde mi s-a spus sa vina un politist pentru a mi se recolta sange. Acolo insa medicul de serviciu a confirmat ca nu sunt sub influenta bauturilor alcoolice”, spune Florenta Nutu. L-a informat prefectul judetului asupra celor petrecute. Ea ne-a mai relatat ca toate lucrurile personale i-au fost incuiate in birou, unde nu mai poate intra pentru ca a fost schimbata yala! S-a prezentat la medic si si-a scos un certificat medico-legal. Luni la pranz, Florenta Nutu statea pe holul Primariei Ardeoani, fara sa i se permita sa intre in birou.

Este o nebuna, spun acuzatii!

Viceprimarul Constantin Murau, inteligenta cenusie a comunei Ardeoani, era pregatit de atac. Pe 9 septembrie, ziua producerii incidentului, a si intocmit referatul cu nr.2725, adresat nu se stie cui, dar ii aduce la cunostinta aceluia ca &#8222pe data de 1 .09.2005 am predat doamnei Nutu Florenta, referent contabil venituri, dosarul reprezentand lucrarea reparatii DCL pentru a fi avizat in ce priveste controlul financiar preventiv. A refuzat sa ne restituie lucrarile. In data de 9.09.2005 am reluat discutia cu doamna Nutu Florenta, insa dumneaei comportandu-se intr-un mod suspect si avand o stare agitata, mi s-a parut ca ar fi sub influenta alcoolului m-am prezentat in biroul dumneaei cu o fiola alcoolscop sigilata si, conform Codului muncii, am rugat-o sa sufle in fiola. Ea a refuzat, sarind asupra mea sa ma loveasca. Au fost de fata adjunctul sefului de politie din Ardeoani, Tilimbeci Lilian, referent Chiriac Gheorghe, domnul primar Victor Diaconu, referent Moraru Maricica, soferul Ciuhat Marius. Consider ca faptele comise de doamna Nutu incalca normele de conduita ale functionarului public si propun sanctionarea disciplinara a acesteia”. Viceprimarul se contrazice. Spune ca Florenta Nutu are probleme psihice.

N-o dovedeste cu nici un act. Invoca Codul Muncii ca justificare pentru folosirea fiolei alcoolscop, dar in Codul Muncii nu exista asemenea prevedere. Spune ca politistul a fost chemat de Florenta Nutu, insa in referat scrie altceva. Drumul pentru care s-a pretins plata lucrarilor nu justifica suma respectiva, plasele de intarire a santului de-abia fiind aduse. La Prefectura, consilierul juridic Manea ne-a comunicat ca in aceasta saptamana va fi prezenta o comisie la Ardeoani. Luni, in jurul orei 15, Florenta Nutu a fost primita in birou. A fost obligata ca timp de trei zile sa mearga prin comuna sa incaseze taxe si impozite de la populatie. Si-a luat insa concediu medical in urma loviturilor incasate si ameninta cu PNA, deoarece este nemultumita de faptul ca Prefectura &#8222le tine partea primarului si viceprimarului comunei”.

Scris de Dan MINDIRIGIU



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img