20 septembrie 2024
EvenimentZiua Apei, sarbatorita in scolile bacauane

Ziua Apei, sarbatorita in scolile bacauane

In fiecare an, la 22 martie, se celebreaza Ziua Mondiala a Apei. Aceasta zi a fost fixata de Natiunile Unite si este sarbatorita din 1993. "Adunarea Generala a Organizatiei Natiunilor Unite a anuntat perioada 2005-2015 drept Deceniu International „Apa pentru viata”, in scopul unei mai bune informari, fapt ce va conditiona actiuni reale. Aceasta perioada isi propune sa sporeasca gradul de informare referitor la problemele acvatice la toate nivelurile si sa creeze conditiile favorabile pentru organizatii si persoane cointeresate, in realizarea programelor si proiectelor tangentiale apelor", a explicat cons. Maria Ionos, purtator de cuvânt al Agentiei de Mediu Bacau.
Tema anului 2012 este generic: "Lumea este insetata pentru ca noua ne este foame". Aceasta tema a fost stabilita in urma unor statistici care arata ca pâna in anul 2050, populatia va creste cu doua miliarde de persoane care vor avea nevoie de hrana si de apa. Foametea a lovit deja un milliard de oameni din populatia globului, iar resursele de apa sunt limitate. "Pentru ca resursele de hrana sa ajunga pentru fiecare om al globului, este nevoie sa ne implicam si noi, la rândul nostru, prin câteva lucruri simple, cum este reducerea risipei de alimente sau consumul unor alimente care au nevoie de mai putina apa pentru producerea lor", a mai spus Ionos.
Pentru a marca aceasta zi Agentia de Mediu Bacau a organizat mai maulte activitati in scolile si gradinitele din judet care au primit certificatul de scoala verde pe parcursul acestei saptamâni, iar astazi de la ora 13.30 are loc simpozionul Ziua Mondiala a Apei derulat la CT "G. Cobalcescu" din Moinesti.
Andreea G.





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img