19 septembrie 2024
EvenimentScoala "Ion Creanga", in sarbatoare: 19 ani de invatamant

Scoala “Ion Creanga”, in sarbatoare: 19 ani de invatamant

Ziua Martisorului coincide pentru Scoala „Ion Creanga” cu ziua de nastere. Pentru a marca cei 19 ani de la infiintare si ziua marelui scriitor, intreaga unitate de invatamânt a fost ieri in sarbatoare.

1 martie inseamna pentru literatura româna nasterea scriitorului Ion Creanga. In Bacau, o unitate de invatamânt cu clasele I-VIII, poarta numele acestuia. Scoala "Ion Creanga" a implinit de martisor si 19 ani de la infiintare. "A intrat in traditie ca la scoala noastra 1 martie sa fie sarbatorit altfel, si anul acesta cu atât mai mult cu cât se implinesc 175 de ani de la nasterea marelui povestitor. Este o ocazie sa ne reintâlnim cu partenerii care au lucrat in proiecte cu noi, cu fostii colegi, cu elevi, parinti, partenerii nostri de zi cu zi. Este firesc sa fim impreuna, nu doar la munca ci si la ceas de sarbatoare", a explicat profesorul Florentina Vieru, director la Scoala Ion Creanga.
Intreaga unitate a fost intr-un moment de sarbatoare, pentru care elevii au pregatit momente speciale de muzica si teatru. "Sunt foarte mândru ca sunt elev aici. Este singura scoala din Bacau care poate transmite copiilor numai sentimente frumoase", spune elevul Vladut Popa.
Ziua martisorului a marcat debutul manifestarii intitulate Zilele scolii. Acestea se vor desfasura pâna pe 3 martie. In aceste zile vor avea loc dezbateri, un cerc pedagogic, activitati sportive si faza judeteana a olimpiadei de limba si literatura româna. In acest an, invitatii sunt invitati sa raspunda unei provocari: "pe elevi ii invitam sa si-l imagineze pe Ion Creanga colegul de banca, cadrele didactice pe Nica – profesorul si colegul de cancelarie, inspectorii – pe Ion Creanga inspector in Bacau", mai spune directorul unitatii.
Andreea Gavrila





spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img