18 octombrie 2024
EvenimentCaravana ONG-urilor a poposit in Bacau

Caravana ONG-urilor a poposit in Bacau

Caravana ONG-urilor a poposit si in Bacau, municipiu care a devenit o scena deschisa pentru toate asociatiile participante la Festivalul ONGFest – Targul Economiei Sociale. Weekend-ul trecut, Parcul Catedralei a devenit kilometrul zero pentru intreaga societate civila bacauana.

Timp de doua zile, sambata si duminica, in Parcul Catedralei, 26 de organizatii non-guvernamentale, de la Fundatia de Sprijin Comunitar, Asociatia Caritas, Habitat for Humanity, pana la Centru de zi "Danut", Asociatia Sindrom Down sau Asociatia “Oblio si Prietenii”, au expus standuri proprii prin care si-au prezentat activitatea, dar au organizat si diferite actiuni cum ar fi demonstratii de karate, parada modei cu haine confectionate din hartie, dansuri traditionale si concerte de muzica moderna. “Este un targ organizat de Fundatia pentru Dezvoltarea Societatii Civile, o organizatie neguvernamentala, independenta, infiintata in anul 1994, la initiativa Comisiei Europene, care are ca scop dezvoltarea capacitatii organizatiilor societatii civile de a actiona eficient in interesul comunitatilor. ONGfest este cel mai mare eveniment de acest fel, un promotor al comportamentului filantropic si voluntar, al participarii publice, dar si o oportunitate de a aduce ONG-urile in atentia cetatenilor si a publicului larg”, a explicat Ionut Chirita, coordonator PR al Fundatiei de Sprijin Comunitar Bacau, coorganizator al acestui eveniment.

Semninarii si seara de film



In cele doua zile de festival, bacauanii au putut afla informatii interesante despre programele si proiectele organizatiilor nonguvernamentale care activeaza in Bacau, prin activitatile desfasurate de acestea, in Parcul Catedralei, in fiecare zi de sambata si duminica, intre orele 10.00 si 20.00. “Avem prezente aici si din Vrancea, deci putem spune ca acest festival organizat aici in Bacau este si regional. Sunt organizatii din toate domeniile de activitate, de la social, educational, pana la cluburi pentru copii si asociatii cu profil religios”, a mai adaugat Ionut Chirita. In paralel s-au desfasurat si diferite seminarii de profil in care s-a vorbit despre implicarea activa in comunitate ale ONG-urilor locale, parteneriatele in domeniul, comunicarea publica si relatia cu mass-media. Tot in cadrul acestei manifestari ample, pe 17 septembrie, de la ora 19.30, la Cinema Central Bacau, a fost seara de film, in care a fost prezentata pelicula "Buna, ce faci?", in regia lui Alexandru Maftei. Sarbatoarea ONGFest s-a terminat duminica dupa amiaza, cu momente inedite pregatite de clowni si dansuri moderne, ale voluntarilor de la Fundatia “Sf. Ioan Bosco” Bacau.
Roxana Neagu

VOX POPULI: Cu ce activitati participati la acest festival al ONG-urilor?Tania Diaconu, voluntar Asociatia “Sindrom Down”: “Am venit cu drag aici. Sunt clown si confectionez baloane pentru copii. Avem si face-painting. Ne bucuram cu totii de acest minunat festival”.
Lucian Pal, voluntar Asociatia “Caritas”: “Avem trei momente speciale, un concert de chitara si doua concerte de muzica moderna realizate de copiii pregatiti de Marinela Potarniche, avem si un stand de prezentare. In momentul de fata suntem deja 50 de voluntari in aceasta asociatie.”
Cristina Paraschiv, Asociatia “Rom pentru Rom” Panciu: “Suntem invitati aici de FSC Bacau. Am venit cu mostre fotografice, dar si cu diferite obiecte confectionate de copiii, scoase la vanzare. Organizam si o tombola pentru cei care fac donatii catre asociatia noastra, care in schimb primesc cadouri.”



spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img