Șase elevi și doi profesori de la Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău au trăit experiențe inedite pe meleagurile lui Alexandru cel Mare. La sfârșitul lunii trecute, timp de o săptămână, echipa formată din Alexia Nica, Alexandra Jușcă, Diana Cucu, Tudor Stolniceanu, Luca Mardare, Andrei Olteanu și profesorii lor Alina Drăghici și Liliana Adochiței s-au deplasat în Macedonia de Nord, în cea de-a doua mobilitate a proiectului Erasmus + „Boosting Entrepreneurial Skills”.
Pe lângă faptul că au vizitat școala gazdă, OOU „Dimkata Angelov Gaberot”, din Kavadarci, echipa din Bacău s-a întâlnit cu mai mulți antreprenori locali din Macedonia, pentru a afla din secretele care au constituit rampa de lansare în carieră. „Am avut ocazia să vedem încă un model de învățământ din Europa, ceea ce ne permite să facem o comparație cu ceea ce este în România, respectiv în Bacău. Școala vizitată din Macedonia, deși mică, în comparație cu Școala «Miron Costin», poate constitui, în anumite privințe, un model de bune practici pentru cadrele didactice de la noi și pentru elevi”, a precizat prof. dr. Liliana Adochiței, coordonatorul proiectului.
Proiectul „Boosting Entrepreneurial Skills” a fost realizat cu intenția de a crea oportunitatea elevilor din Spania, Turcia, Macedonia, Bulgaria și România de a se întâlni, a se cunoaște, a învăța unul de la celălalt și a găsi împreună soluții pentru dezvoltarea abilităților manageriale și de antreprenoriat, încă de la o vârstă fragedă.
Obiectivele proiectului sunt: dezvoltarea sentimentului de inițiativă a elevilor, descoperirea și explorarea oportunităților oferite de UE, promovarea toleranței și popularizarea diversității, prin cunoașterea culturilor europene, dobândirea anumitor cunoștințe legate de antreprenoriat. Grupul țintă este format din aproximativ 200 de elevi, cu vârste cuprinse între 12 și 14 ani. Următoarea întâlnire în cadrul proiectului va fi în luna octombrie 2019, când Școala Gimnazială „Miron Costin” Bacău va fi gazdă pentru partenerii europeni.