18 octombrie 2024
EvenimentO saptamana de neuitat pentru tinerii catolici bacauani

O saptamana de neuitat pentru tinerii catolici bacauani

Aproximativ 60 de tineri catolici din Parohia “Sf. Nicolae” din Bacau au participat in perioada 11-18 iulie la un campus formativ-recreativ la Oradea. Seminarul “Don Orione” din Oradea a fost gazda campusului care s-a dorit a fi o incurajare pentru tinerii care se implica deja activ in viata Bisericii parohiale, facand parte din corul tinerilor sau din diferite asociatii (Actiunea Catolica, Tineretul Maltez si Scout), dar si un punct de pornire pentru acei tineri care nu au avut curajul suficient pentru o astfel de implicare. A fost o saptamana in care tinerii au relationat foarte mult intre ei si au cunoscut tineri noi la Oratoriul comunitatii “Don Orione” din Oradea. Ei au fost insotiti de preotii care se ocupa de pastoratie in parohie, pr. Ciprian Bisoc si pr. Petru Tamas. Un aspect deosebit l-a constituit contactul cu comunitatea greco-catolica. intalnirea tinerilor cu ierarhul greco-catolic al locului, PS Virgil Bercea, a alimentat in ei dorinta de a-si trai mereu viata aproape de Cristos si Biserica. A urmat apoi vizitarea catedralei romano-catolice si intalnirea cu episcopul romano-catolic de Oradea, PS Laszlo Bocskei. Preasfintitul i-a indemnat pe tineri sa traiasca in speranta, deoarece fara ea orice viitor este sumbru. O vizita facuta la Radio Maria a fost pentru cei mai multi dintre ei ceva cu adevarat nou. Unii au putut vorbi pentru prima data in viata in direct la microfonul unui post de radio, altii au calcat pentru prima data intr-un studio de radio si si-au pus la urechi castile de prezentator. Prin cantec si cuvinte, incurajati de parintele director Doru Popovici, tinerii din Bacau au transmis un salut celor dragi care-i ascultau in direct prin intermediul Internetului. Obiectivele turistice de o frumusete rara care impodobesc acest colt al tarii nu au scapat atentiei si privirii tinerilor din Bacau: Pesterile Vadul-Crisului, Ungurul Mare si Ursilor, Baile Felix, Vechea Cetate a Oradei, splendidele siluete arhitectonice ale orasului. Toate acestea au incantat privirea insetata de frumos a tinerilor si i-au facut sa-si indrepte gandul spre Creatorul a toata zidirea, cel care a pus ordine in toate.
Seratele organizate impreuna cu tinerii de la Oratoriul “Don Orione”, avandu-i alaturi pe parintele Mihai Fechet si pe seminaristul Sergiu Ursache, precum si serata organizata impreuna cu tinerii de la Oratoriul “Maria Imaculata”, condusi de pr. Doru Popovici, au dat culoare si frumusete deosebita zilelor respective, facandu-le sa se incheie intr-o adevarata nota de sarbatoare. Cantecul, dansul, jocurile, glumele au format impreuna o adevarata armonie muzicala, care a umplut de bucurie inima participantilor. Prin rugaciune si frumoasele activitati organizate tinerii s-au simtit ca intr-o adevarata familie. De fapt asa ar putea fi caracterizata aceasta saptamana: o saptamana in familie.

„Cand am plecat in campus, ma gandeam la cum vor fi oamenii din Oradea. Spre surprinderea mea si a tuturor am intalnit persoane de o simplitate rara, oameni simtiti si primitori. Un alt lucru care mi-a placut foarte mult a fost peisajul. Drumetiile catre pesterile Vadul Crisului, Unguru Mare sau Pestera Ursilor au demonstrat acest lucru. Daca in viitor voi avea ocazia sa calatoresc prin tara noastra, as vizita pentru prima data Ardealul, pentru ca acolo voi sti sigur ca voi fi primita cu bucurie de catre cei de acolo, iar Muntii Apuseni sunt de o frumusete rara.”Roxana Borbarnac



Madalina Galatanu
Andreea Francu


spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img