19 septembrie 2024
EvenimentProtoieria Sascut are protopop si sediu nou

Protoieria Sascut are protopop si sediu nou

Moment de sarbatoare in peste 60 de parohii

Sute de localnici si de oaspeti au participat la Pancesti si Sascut la momente emotionante si incarcate de semnificatii spirituale. Noua Protoierie Sascut are un sediu nou, donat de deputatul Petru Gabriel Vlase. Cladirea a fost inaugurata si sfintita de Preasfintitul Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. Tot in cadrul acestui eveniment a fost ridicat la rang de protopop preotul Ioan Negoita, paroh al Parohiei Pancesti.

Biserica din Pancesti-Sascut s-a dovedit neincapatoare pentru multimea de credinciosi care au asistat la un eveniment deosebit pentru comunitatea locala, dar si pentru Arhiepiscopia Romanului si Bacaului. Preotul paroh al Parohiei Pancesti, Ioan Negoita, a fost ridicat la rangul de protopop al Protoieriei Sascut. Slujba de investire a noului protopop a fost un eveniment inedit si emotionant pentru locuitorii din zona, pentru autoritati, dar mai ales pentru preotul ridicat in rang. “Este un eveniment unic si va ramane ca un punct de reper pentru viata mea, ne-a marturisit parintele protopop Ioan Negoita. Am avut de dus o cruce ca preot, insa ca protopop responsabilitatea va fi mai mare, pentru ca voi raspunde si de activitatea preotilor pe care Preasfintitul mi i-a dat in subordine.” Protoieria Sascut, cu peste 60 de parohii, a fost infiintata la initiativa Preasfintiei Sale Ioachim Bacauanul, care ne-a dezvaluit, cu ocazia evenimentului de ieri, importanta noii impartiri administrative a Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului. “In contextul desfiintarii sau reorganizarii unor institutii, am reusit sa deschidem o noua institutie administrativa. Era nevoie in zona aceasta de un sediu nou, unde preotii sa vina si sa abordeze problemele administrative, dar si pastoral-misionare, gospodaresti si filantropice. Aceasta este o institutie de proximitate pentru preotii nostri.”



„Intamplarea face ca sunt deputat al acestui colegiu si tot intamplarea face ca noul protopopiat acopera intregul colegiu. Gestul a venit firesc si lucrarea se poate vedea astazi.”

Deputatul Petru Gabriel Vlase

O donatie de suflet

Parintele Ioan Negoita a fost insarcinat cu organizarea noii protoierii si a unui sediu. Acesta din urma a fost ridicat cu sprijinul exclusiv al deputatului Petru Gabriel Vlase. Lucrarea, una dintre cele mai frumoase din judet, dupa cum au apreciat unii oaspeti, “am facut-o in primul rand pentru cei de aici, din zona, deoarece sunt nascut aici”, ne-a marturisit deputatul Petru Gabriel Vlase. Alaturi de credinciosii din Protoieria Sascut au participat la acest eveniment prefectul judetului, Claudiu Balan, presedintele Consiliului Judetean, Dragos Benea, consilierul judetean Dorian Pocovnicu, sefi de institutii, primari. “Am asistat la asezarea pietrei de temelie, acum un an, pe mandatul de prefect, iar azi am marea bucurie de a participa la inaugurarea sediului Protoieriei Sascut”, a precizat Dorian Pocovnicu. Peste 60 de parohii au fost arondate prin noua impartire administrativa Protoieriei Sascut. Sediul donat de deputatul Gabriel Vlase va fi locul in care slujitorii bisericii vor cauta rezolvare pentru problemele parohiilor si ale enoriasilor.

Doina Mincu


spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img