19 septembrie 2024
EvenimentPS Ioachim Bacauanul a urat cititorilor "Desteptarii" multa sanatate si impliniri in...

PS Ioachim Bacauanul a urat cititorilor “Desteptarii” multa sanatate si impliniri in 2010

PS Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, a facut o declaratie in exclusivitate pentru cititorii cotidianului nostru la incheierea oficierii Sfintei Liturghii: aDoresc cititorilor cotidianului Desteptarea, multa sanatate si impliniri in 2010. Fie ca Bunul Dumnezeu sa ne izbaveasca, an anul care ancepe si an toate zilele vietii noastre, de foamete, de boli, de cutremur, de necazuri si de nevoi, ca sa ne putem bucura de viata pe care am primit-o an dar de la El. La multi ani!”.

Cu toate ca Revelionul se incheiase abia de cateva ceasuri, pe 1 ianuarie, in pragul zilei si-al noului an, la Biserica aSf. Dumitru” de la Narcisa, o mare de credinciosi ortodocsi a asistat la oficierea slujbei aSfintei Liturghii” consacrate sarbatorii Sf. Vasile cel Mare. Un sobor de preoti, condusi de PS Ioachim Bacauanul, episcop-vicar al al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, au amintit participantilor importanta marelui teolog Vasile cel Mare, dar si semnificatia trecerii intr-un nou an: aan acest moment, la cumpana dintre ani, trebuie sa constientizam faptul ca suntem mai departe de momentul nasterii, al venirii noastre an istorie cu anca un an si, totodata, mai aproape de amarea anserarea tot cu atat mai aproape de bilantul definitiv care este Judecata lui Dumnezeu, unde se va face o evaluare justa a faptelor noastre”, a spus dr. Ioachim Bacauanul care a facut si un scurt bilant al anului 2009 pentru Eparhia Romanului si Bacaului.
[ad#stire] Prea Sfintia Sa a subliniat ca ridicarea la rang de Arhiepiscopie a tinutului istoric al judetului Bacau si al celui din jurul Romanului este un eveniment istoric. Slujba tinuta la impunatoarea biserica din cartierul Narcisa a avut si momente de amuzament. Un preot a rostit un plugusor compus de Ovidiu Ignat, prin care se ura ca preotul Ioan Plescau, paroh al bisericii, sa aiba ain buzunar doar dolari si euroi” ca sa poata termina vastele sale planuri. Credinciosii care au prenumele aVasile” sau aVasilica” au primit o garoafa rosie din partea preotilor Bisericii aSf. Dumitru”.



G. Pop



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img