La aniversarea a 84 de ani de existență, Parcul „Cancicov” primește în dar, din partea profesorului Lucian Șerban, un album fotografic
Patru anotimpuri și mai multe generații. De oameni și de arbori, de arbori și de oameni. De la pici fără de griji ce-și cată grăbiți rândul pașilor, la bătrâni venerabili care mai-mai că și-au pierdut șirul anilor.
De la puieți cu ramurile chemând cerul, la „Old Faithful” cu privirile dând binețe pământului. Diversitatea, surprinsă de ochiul atent și priceput al mașinii fotografice, se regăsește într-un spațiu comun. Și într-o stare aparte: stare de parc. Albumul-foto cu același nume este o nouă reverență sentimentală pe care profesorul Lucian Șerban o adresează Parcului „Cancicov”. Acum un an, pe vremea aceasta, profesorul Șerban oferea drept cadou parcului o carte de identitate: propria sa carte de identitate.
Astăzi, când principalul parc al Bacăului își aniversează cei 84 de ani, îi aduce în dar o carte: propria sa carte. „Stare de parc” este o poveste fără de cuvinte, „scrisă” cu dragoste, competență și minuție de un fiu al parcului. Iar pentru noi, toți ceilalți fii al parcului, reprezintă o bucurie. Și o întoarcere în timp. Pe ulița copilăriei. Sau, mai exact, pe aleile ei.
Vineri, de la ora 14.00, se desfășoară cea de-a doua ediție a Zilelor Parcului Cancicov. Inițiativa aparține profesorului băcăuan Lucian Șerban care a descoperit în arhive faptul că pe 22 martie 1935, băcăuanii şi-au oficializat dorinţa de a avea un parc adevărat înaintând oficialităților de la acea vreme o petiție în acest sens.