19 septembrie 2024
ActualitateO istorie mai puțin cunoscută

O istorie mai puțin cunoscută

Din 1976, președintele Statelor Unite ale Americii, Gerald Ford, a decretat luna februarie drept „Black History Month”(Luna Istoriei Afro-americane), recomandându-le oamenilor să profite de ocazie pentru a onora realizările afro-americanilor de-a lungul istoriei, de prea multe ori neglijate.

La Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, catedra de Limba engleză și elevii claselor de bilingv și intensiv engleză, coordonați în principal de prof.Elena Păduraru, sărbătoresc istoria oamenilor de culoare și contribuțiile impresionante ale acestora la nivel mondial, în domeniul drepturilor omului și nu numai.



Proiectul abordează problema discriminării negrilor, violența împotriva activiștilor, care luptau pentru drepturi civile și politice, dar și curajul militanților afro-americani implicați în mișcarea socială pentru obținerea acestor drepturi. Au fost evocate personalități precum Rosa Parks, Mary McLeod Bethune, Cesar Chavez, Martin Luther King Jr., Fred Korematsu, care s-au remarcat ca lideri în lupta pentru drepturi civile.

Joi, pe 28 februarie, în cadrul colegiului, peste 80 de elevi de gimnaziu din școlile din județ, interesați de profilul filologie bilingv engleză, vor participa ca invitați la o amplă activitate ce încheie luna dedicată acestui proiect educativ.

Ionescu Claudia (XI A)



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img