20 septembrie 2024
Top StoryS-au mai liniștit apele la Maternitatea Bacău

Managerul spitalului: „Lucrăm cu schițele pe masă și cu creionul la ureche.”

S-au mai liniștit apele la Maternitatea Bacău

Scandalul izbucnit la Maternitatea Spitalului Județean de Urgență Bacău săptămâna trecută a adus la aceeași masă a discuțiilor conducerea unității medicale și medicii șefi de pe cele două secții – Obstetrică Ginecologie I și Obstetrică Ginecologie II. Nemulțumirile au pornit de la faptul că s-a cerut o eficientizare a activității medicale de aici, având în vedere că, numai anul trecut, pierderile au fost de un milion de euro.

Totul a luat amploare și după ce s-a făcut public un proiect de redresare propus de dr. Raluca Grigoriu, medic șef OG II, urmare a unei adrese care a venit din partea șefilor spitalului, proiect în care s-au folosit indicatori de performanță, în care s-a vorbit de relocări de paturi și chiar de personal mediu și auxiliar pe alte secții deficitare ale unității spitalicești, de creșterea serviciilor în ambulatoriul de specialitate, ceea ce a iscat multe controverse.



Au urmat, apoi, discuții cu toți cei 17 medici de pe cele două secții, în care fiecare și-a spus punctul de vedere, dar au și promis că vor veni cu noi propuneri de redresare a situației, de creștere a veniturilor pe cele două secții și de reducere a cheltuielilor. Și au venit și propunerile: analiza detaliată, cu întreg personalul, a parametrilor și indicatorilor financiari de pe cele două secții, înființarea unor compartimente de oncologie-ginecologică, materno-fetală, a unui compartiment pentru infertilitate, unul de ginecologie-endocrinologică, tocmai pentru a diversifica actul medical, înființarea unor rezerve de lux cu plată, organizarea de manifestări medicale etc.

Sigur se știe, la acest moment, că nu se dorește închiderea vreunei secții din Maternitate, deci vor rămâne tot două secții, fiecare cu o linie de gardă. Discuțiile însă continuă, chiar ieri a mai fost o nouă rundă, și încă se mai analizează soluții.

„Lucrăm pe planșe, poziționăm paturi și personal pe structura actuală, încercăm să organizăm un bloc operator separat, ca entitate, în secție, vrem să extindem și programul în ambulatoriul de specialitate, pentru a oferi mai multe servicii medicale. Discuții sunt în continuare, acum la nivel de medici șefi de secție și asistenți șefi.

Se lucrează pe schițe, cu creionul la ureche. Ne dorim ca săptămâna viitoare deja să avem o variantă finală pe hârtie. S-a ajuns, în acest moment, la un compromis, ca din cele 145 de paturi câte sunt acum în total pe Maternitate să rămână doar 110, iar restul să fie relocate pe alte secții din spital. Susțin și eu fiecare propunere, sunt deschis dialogului, chiar îmi doresc ca toată lumea să se implice. Iar astfel de discuții vor fi, așa cum au mai fost, și pe celelalte secții ale spitalului, unde se analizează în detaliu fiecare indicator și rezultatele obținute.”

Adrian Popa, managerul Spitalului Județean de Urgență Bacău

Așa cum am mai scris încă de la începutul acestui scandal, dr. Silviu Dinu și-a dat demisia din funcția de medic șef, cu preaviz de 45 de zile. Între timp însă, s-a convenit împreună cu conducerea spitalului renunțarea la acest preaviz, așa că în locul acestuia a fost numită interimar pe acest post, până la organizarea concursului, dr. Roxana Calapod.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img