La Teatrul Bacovia, a avut loc premiera pseudospectacolului aHansel si Gretel”, pus in scena de actorul Cristian Todica, care este in acelasi timp si secretar literar! aCascadoriile” artistice ale echipei de conducere a teatrului bacauan risca sa decredibilizeze total o institutie care isi pierde dimensiunea culturala.
E limpede ca Teatrul Bacovia este pandit, in ultima vreme, de un puternic curent de amatorism care ar putea sa se eternizeze pe scandura (aglomerata) a scenei bacauane. In ciuda faptului ca echipa de la Drama si cea de la Animatie (mai ales) cuprind actori de talent care au dat proba calitatilor in multe spectacole pentru copii, exista riscul major ca, din cauza unei management falimentar, spectacolele sa intre intr-un con de umbra cu trista consecinta – spectatorii sa ocoleasca teatrul! Ca exemplu de decredibilizare a unei institutii de cultura avem ultima premiera desfasurata duminica, aHansel si Gretel”, o punere in scena a cunoscutei povesti a fratilor Grimm. Actorul Teatrului Bacovia, Cristian Todica, este, din cauza unei proaste legislatii, si secretar literar al institutiei, iar acum, cu acest spectacol, isi face debutul multiplu ca textier, regizor si compozitor/ilustrator muzical. A rezultat un spectacol de amatori, anost, plin de clisee, greoi, lipsit de ritm, tensiune si, in mod fatal, fara poveste.
[ad#stire] Asta trebuie sa inghita copiii si parintii! Actorii din distributie (Dumitru Matei, Stefan Alexiu, Alina Simionescu si Nela Zare) se straduiesc, dar cumva fara rost si spor, nu au vlaga si pasiune in ceea ce fac si spun pe scena. Nu intelegem ce interese are directiunea incredintandu-i unui actor fara experienta – Cristian Todica – atatea afunctii”. Conceptia spectacolului, atata cat este, sufera de un modernism strepezit – decorul este disproportionat, cu masinisti pe post de acui” in care sta agatat adecorul” care se balangane tot timpul, subdimensionat si fara semnificatie scenografica costume nici-nici, lungimi inutile ale textului, ateatru modern” cu intrari si iesiri prin public acersind” interactivitate si aplauze. Se incearca salvarea spectacolului cu niste cantecele lalaite pe fundal cu lumini de discoteca, care nu-i prind pe spectatori. Din pacate, avem (inca) un spectacol ratat care nu face cinste Teatrului Bacovia.
Gabriel Pop