30 noiembrie 2024

Bărbat reținut pentru că ar fi șantajat o tânără să facă sex. O femeie a fost arestată pentru că l-a ajutat pe bărbat să violeze o altă tânără

Un bărbat şi o femeie din Bacău, bănuiți de poliţişti de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală au fost reţinuți pentru 24 de ore. În urma prezentării acestora instanţei de judecată, pe numele lor au fost emise mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

La data de 29 august a.c., poliţiştii de investigaţii criminale din cadrul Poliţiei Municipiului Bacău au fost sesizaţi de o tânără de 22 de ani, despre faptul că un bărbat de 57 de ani, din Bacău ar fi ameninţat-o cu publicarea unor fotografii ce ar fi reprezentat-o nud, dacă refuză să întreţină relaţii sexuale cu acesta.



Din cercetări a rezultat că în perioada 29 – 31 august a.c. bărbatul în cauză ar fi pretins tinerei să întreţină relații sexuale cu acesta pentru a nu face publice fotografii în care apărea nud. În urma percheziţiei domiciliare efectuată la locuinţa bărbatului, poliţiştii au identificat fotografiile mai sus menţionate.

Totodată, din cercetări a rezultat că bărbatul de 57 de ani, împreună cu o tânără de 30 de ani, din Bacău ar fi atras în locuinţa acestuia o femeie de 33 de ani, din localitate, pe care ar fi lipsit-o de libertate şi ar fi agresat-o sexual, în luna martie 2013.

Au fost depistați şi conduși la sediul unităţii de poliţie, în vederea cercetărilor, un bărbat de 57 de ani şi o femeie de 30 de ani, din Bacău, bănuiți de săvârşirea infracţiunilor de şantaj, lipsire de libertate în mod ilegal şi agresiune sexuală .

Faţă de cei doi s-a luat măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore şi au fost prezentaţi instanţei care a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Inspectoratul de Poliție Județean Bacău recomandă celor care petrec timp în mediul on-line:

Fiți prudenţi în a oferi persoanelor cunoscute pe Internet informaţii personale despre voi sau familie, cum ar fi: numele, vârsta, CNP-ul, numărul de telefon, fotografii personale, adresa, şcoala la care învațați ori locul de muncă.

Prietenii din mediul online trebuie sa fie doar persoane pe care le cunoașteți și în realitate.

Nu acceptați niciodată să vă întâlniți direct cu o persoană cunoscută pe Internet – oamenii pot fi foarte diferiţi de ceea ce au pretins că sunt şi astfel puteți deveni victima traficului de persoane sau a altor întâmplări tragice.

Manifestați atenţie în utilizarea reţelelor de socializare. Este de preferat să restricţionați accesul la acestea, astfel încât să poată fi vizualizate doar de către prieteni.

Evitați postarea pe Internet a fotografiilor personale.

Aveți în vedere că nu tot ceea ce citiți sau vedeți pe Internet este adevărat! Informaţiile aflate pe o pagină web pot fi postate de oricine, adult sau copil, multe din ele fiind neverificate sau eronate. De asemenea, fotografiile sau filmele pot fi modificate pe calculator şi pot înfăţişa situaţii care nu s-au petrecut niciodată.

Nu instalați pe calculator programe sau aplicaţii, din surse nesigure sau din link-uri primite pe e-mail. Ele pot conţine viruși şi pot produce pagube irecuperabile. Folosiți o soluție antivirus actualizată zilnic.

În cazul în care primiți pe e-mail mesaje de la persoane necunoscute, nu le deschideți. De asemenea, nu accesați link-uri sau ataşamente primite odată cu astfel de mesaje.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -