Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC), în parteneriat cu Direcția de Asistență Socială (DAS) din cadrul Primăriei Bacău, a programat pentru 3 decembrie, Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, o serie de manifestări în care le sunt promovate abilitățile.
„Este ziua când evidențiem o parte din realizările acestora, ziua când celebrăm fiecare pas pe care îl fac înainte în lupta cu barierele și limitele impuse de mediul fizic, social și, uneori, chiar de către cei din jur”, afirmă Daniela Țîțaru, director general al DGASPC.
Evenimentele au început mai devreme. Duminică, 2 decembrie, Teatrul Municipal de Animație le-a oferit copiilor cu dizabilități piesa „Cipollino”, iar adulților, Teatrul Municipal „Bacovia” le-a dăruit un minunat spectacol: „Dragă Elena Sergheevna”.
Suntem speciali, suntem egali!
Pe 3 Decembrie, de la ora 16, pe scena Căminului Cultural Dărmănești vor urca artiștii Centrului de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică. Aceștia vor susține un spectacol de lectură intitulat „Chirița în provincie”, la care sunt invitați beneficiarii serviciilor sociale, locuitorii orașului Dărmănești și ai localităților din apropiere. Pe holul Căminul Cultural va fi organizată expoziția de lucrări grafice „Concluzii elementare”, executate în tehnica cărbunelului pe carton.
O expoziție de fotografie organizată de DAS și DGASPC sub sloganul „Suntem speciali. Cu toți suntem egali” va fi deschisă pe 3 decembrie, la ora 11, în holul Muzeului „Iulian Antonescu”. În aceeași zi, de la ora 15, la sala „Ateneu” va avea loc spectacolul aniversar „Deschide-ți mintea! Deschide-ți inima!”, ce va cuprinde momente artistice și colinde de Crăciun.
„Ne exprimăm speranța ca prin organizarea acestor activități, în care sunt implicate direct persoane cu dizabilități, să punem în valoare și să promovăm talentul, abilitățile și capacitățile deosebite deținute de aceste persoane speciale, a căror integrare și incluziune reprezintă atât misiunea DGASPC cât și tema-deziderat a ONU în 2018: împuternicirea persoanelor cu dizabilități prin asigurarea incluziunii și egalității acestora în societate”, arată Daniela Țîțaru.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.