23 decembrie 2024

La reușită au pus umărul și orașele Bacău și Târgu Ocna

BCR în Cartea Recordurilor prin cea mai mare lecție de educație financiară din lume

Românii au reușit să doboare un nou titlu GUINNESS WORLD RECORDS, după ce miercuri, 31 octombrie, 13.230 de persoane din 25 de orașe din țară, între care Bacău și Târgu Ocna, au participat la „Cea mai mare lecție de educație financiară”.

Recordul a fost stabilit în urma unei inițiative a Băncii Comerciale Române, prin programul de educație financiară „Școala de Bani”. Recordul a fost omologat joi, 1 noiembrie, de reprezentanții GUINNESS WORLD RECORDS (Cartea Recordurilor).
Cu sprijinul profesorilor de educație financiară din programul „Școala de Bani” și a partenerilor din 59 de locații, 13.230 de români din toate colțurile țării au participat chiar de Ziua Internațională a Economisirii, la cea mai mare lecție de educație financiară din lume.



Pentru ca recordul să fie validat era necesară participarea simultană a cel puțin 5.624 de persoane, acesta fiind numărul de participanți înregistrat în 2013 de o inițiativă similară în Statele Unite.
Parteneri în depășirea recordului mondial pentru cea mai mare oră de educație financiară au fost, din județul Bacău, Universitatea „George Bacovia”, Inspectoratul Școlar Județean (ISJ) și Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare, din Târgu Ocna.

„România are nevoie de încredere, iar această încrederea se naște din realizări, vine atunci când demonstrăm că putem să ne mobilizăm împreună pentru o cauză importantă, care ține de viitorul fiecăruia dintre noi. Responsabilitatea noastră este să punem la dispoziție resursele, inclusiv și mai ales educaționale, pentru a contribui la crearea de prosperitate în România.”
Sergiu Manea, CEO al BCR

„Universitatea George Bacovia susţine, printre altele, şi antreprenoriatul. Suntem mândri că putem sprijini, alături de alte organizaţii de prestigiu, iniţiativa BCR în a organiza cea mai mare lecţie de educaţie financiară din lume. De peste 25 de ani suntem parteneri de încredere pentru cei care vor să obţină performanţă, să schimbe ceva în bine şi să ajute comunitatea din care facem parte să se dezvolte şi să facă faţă cerinţelor mediului socio-economic actual.”
Lect. univ. Dr. Violeta Urban, Universitatea „George Bacovia”

„Programul «Școala de Bani», inițiat și susținut de BCR, își confirmă eficiența prin provocările pe care le presupune abordarea unui domeniu concret, de interes actual. În acest sens, organizarea celei mai mari ore de educație financiară constituie o reală oportunitate pentru elevi, aceștia putând ajunge, printr-o informare pertinentă, la a înțelege mecanismele prin care să fie capabili în a lua decizii financiare corecte, eficiente.”
Conducerea ISJ Bacău



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
- Advertisement -
spot_img