15 noiembrie 2024

Străzi, tăieri de fonduri și cetățeni de onoare

Unul dintre cele mai importante proiecte adoptate de consilierii locali în ședința de luni se referă, fără îndoială, la obligarea firmelor care intervin pe carosabil să repare nu doar șanțul, ci toată banda pe care a fost săpat șanțul. Dacă șanțul traversează strada, atunci constructorul trebuie să refacă asfaltul câte jumătate de metru în stânga și în dreapta șanțului. Propunerea a fost votată în unanimitate de consilieri și urmează să fie pusă în aplicare cât mai curând, având în vedere că multe străzi din oraș arată ca după bombardament în urma intervențiilor companiilor care fac lucrări de gaze, apă sau termie.

Cine să repare strada?



Minute în șir s-a bătut apa în piuă pe problema reparațiilor la care va fi supusă strada Silozului. Aceasta este împărțită cu Letea Veche iar comuna are finanțat un program de modernizare și a cerut Bacăului să-i dea în administrare, pe perioada lucrărilor, porțiunea de stradă care aparține orașului pentru a face lucrarea de la un capăt la altul. Unii consilieri au considerat că nu e frumos ca orașul să-și lase străzile asfaltate de alții și au vociferat că normal este ca orașul să facă și străzile altor localități întrucât e mai bogat. Până la urmă s-a aprobat ca strada să fie asfaltată de comuna Letea Veche și să fie transmisă în administrare municipiului Bacău după finalizarea lucrărilor.

Ce se taie și de unde?

O altă dezbatere fără rost a fost cea referitoare la anunțul primarului Cosmin Necula că din cauza bugetului redus se taie niște bani de la consultanța pentru fonduri europene. După minute de dezbateri s-a constatat că se taie doar ce nu se mai poate cheltui întrucât, în urma licitațiilor, au fost realizate economii față de alocările bugetare inițiale.

Ce s-a mai aprobat?

În ședință s-au aprobat documentelor necesare demarării procedurii de licitație publică pentru atribuirea Contractului de delegare a gestiunii serviciului de colectare și transport deșeuri municipale în Municipiul Bacău și 22 de comune limitrofe, Regulamentul de Organizare şi Funcţionare a Activităţii Voluntarilor din cadrul Poliţiei Locale a Municipiului Bacău, asocierea municipiului Bacău cu Universitatea ”George Bacovia” din Bacău, în vederea realizării Conferinţei naţionale cu participare internaţională ”Devianţă şi Criminalitate. Evoluţie, Tendinţe şi Perspective – DECRET”, ce se va desfăşura în perioada 22 – 23 noiembrie 2018 dar și alte hotărâri asupra cărora vom mai reveni.

Cetățeni de onoare

În ședința de luni au fost acordate două titluri de cetățean de onoare al municipiului Bacău: generalului de flotilă aeriană Necolae Petrescu și, post – mortem, lui Dumitru Popescu. Generalul Petrescu a fost comandant al Flotilei 81 aviație între 1995-2000, coordonând activitatea grupurilor de zbor de pe Bacău, Tecuci și Ianca. Dumitru Popescu a coordonat activitatea Întreprinderii Regionale de Electricitate Bacău în anii ’60-’70, în vremea sa construindu-se principalele rețelele electrice în județele Bacău, Vrancea și Neamț. Între 1992 și 1996 a fost ministru al Industriilor.

Revenire în Consiliul local

După cum a scris și Deșteptarea la vremea respectivă, Romică Botoi a câștigat în instanță anularea ordinului de prefect prin care se declarase vacantarea mandatului său. Ieri, în ședința consiliului, s-a votat anularea hotărârii prin care consilierii luaseră la cunoștință de ordinul prefectului, astfel încât Romică Botoi și-a reluat activitatea de consilier.




Descoperă mai multe la Desteptarea.ro

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Alte titluri

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014