19 septembrie 2024
ActualitatePregatiri intense pentru Bacalaureat: Testari ca la examen in licee

Pregatiri intense pentru Bacalaureat: Testari ca la examen in licee

Liceele au intrat in focul pregatirilor pentru examenul de bacalaureat. Toate colegiile bacauane au organizat simulari de testari, iar per total, rezultatele obtinute sunt multumitoare. Colegiul National „Vasile Alecsadri” este primul care a iesit intr-o conferinta de presa cu primele date legate de aceste simulari. In acest moment, unitatea de invatamânt inregistreaza o promovabilitate de peste 75 la suta pentru cei 240 de elevi de clasa a XII-a.

Elevii din clasele a XII-a se pregatesc intens pentru sustinerea examenului maturitatii. In unele licee deja s-au organizat simulari de probe, asa cum este cazul Colegiului National “Vasile Alecsandri” din Bacau, unde s-a simulat un examen de bacalaureat la toate disciplinele, pe probele scrise pentru cei 240 de elevi ce vor da in vara examenul maturitatii. "In primul rând am tinut ca toata lumea sa fie prezenta, iar apoi ca aceste testari sa fie corecte. Inainte de simulari am discutat personal cu profesorii de la clasa, dar si cu elevii, pentru ca mi-am dorit seriozitate si responsabilitate", a precizat prof. Vasile Cautis, director. Simularea a fost in sistem integrat si a respectat programul real al examenului, timpul de lucru, formatul subiectelor, asezarea in banci si supravegherea participantilor de catre comisiile de examen. Dupa corectarea lucrarilor s-au obtinut note intre 6 si 7, de catre 35 de elevi, intre 7 si 8 de 72 de elevi, intre 8 si 9 de catre 51 de elevi, iar intre 9 si 10 de 13 elevi. Asta arata, in acest moment, o promovabilitate de 75 la suta. S-au inregistrat si 10 absente, insa multe dintre ele motivate. "A fost o idee foarte buna care chiar ne ajuta. Corectarea lucrarilor a fost drastica, rezultatele arata nivelul nostru real de cunostinte. Este bine ca se fac aceste simulari pentru a putea fi pregatiti suta la suta in fata examenului real", ne-a declarat si Oana Mitrea, eleva clasa a XII-a C. S-a urmarit in principal testarea cunostintelor elevilor, nivelul lor de pregatire, evaluarea logisticii de examen, dar si adaptarea elevilor la acest tip de evaluare. Lucrarile corectate se discuta deja la clase, iar la cererea elevilor unele note pot fi trecute si in catalog. Anul trecut, Colegiul National "Vasile Alecsandri" a avut o promovabilitate la sesiunea din vara a examenului de Bacalaureat de 98,9 la suta.
Roxana Neagu



Anul acesta, Bac-ul de vara incepe pe 11 iunie cu evaluarea competentelor, urmând ca probele scrise sa se sustina intre 2 si 6 iulie. Primele rezultate se vor afisa pe 8 iulie, iar cele finale, dupa rezolvarea contestatiilor, pe 13 iulie. Sesiunea a doua de bacalaureat va avea loc in perioada 20 august – 5 septembrie .

„La noi sunt si vor mai fi astfel de simulari. In fiecare an am facut, insa fiecare profesor planifica testarea. Rezultatele de pâna acum sunt multumitoare.”
prof. Gabriel Andrei, dir. CN „Gh. Vranceanu”

„Permanent facem aceste simulari, dar acestea de acum nu s-au terminat. Vor mai fi simulari pâna la sfârsitul saptamânii, in functie de programul stabilit la fiecare clasa in parte.”
prof. Gigliola Ceunas, dir. CN „Ferdinand I”



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img