Inspectorii Directiei Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Bacau au inceput verificarile in unitatile de invatamant. O prima etapa a actiunilor de control in crese, gradinite, scoli, internate precum si in spatiile de depozitare a produselor alimentare din programul Laptele si Cornul si in magazinele din apropierea unitatilor s-a finalizat pe 22 septembrie. Inspectorii au controlat in total 45 de scoli, 29 de gradinite, 20 de crese, 7 unitati after-school si 22 de magazine situate in incinta sau apropierea scolilor. In urma celor constatate s-au dat sanctiuni in valoare de 2000 de lei si 6 avertismente, in principal pentru depozitare necorespunzatoare, amenajare necorespunzatoare a spatiilor de depozitare, neasigurarea temperaturilor optime de pastrare si neefectuarea dezinfectiilor. Inspectorii reamintesc conduceri unitatilor de invatamant care ofera masa elevilor prin servicii de catering, ca acestea din urma trebuie inregistrate la DSVSA ca atare, nu ca unitati inregistrate ca restaurant. Pentru a servi masa in unitatile scolare, acestea trebuie sa dispuna de un spatiu special amenajat destinat acestui serviciu care trebuie verificat si inregistrat la DSVSA. Unitatile respective vor fi permanent monitorizate de inspectori pentru a diminua riscul aparitiei toxiinfectiilor alimentare. (Andreea G.)