19 septembrie 2024
Actualitate"Antrenamente" intense pentru Testarile Nationale

“Antrenamente” intense pentru Testarile Nationale

Simulare la Matematica

Scolile bacauane au inceput pregatirile pentru Testarile Nationale. Pentru a se familiariza cu atmosfera de examen, elevii din clasele a VIII-a au participat la simulari de teze. In unele unitati de invatamant s-a organizat deja o astfel de simulare la Limba si literatura romana, iar acum inca una, la a doua disciplina de examen, respectiv Matematica.

Elevii din clasele a VIII-a se pregatesc intens pentru sustinerea Testelor Nationale, care se desfasoara la sfarsit de ciclu gimnazial pentru toti absolventii. In unele scoli deja s-au organizat simulari de probe, benefice pentru fiecare elev, care astfel se poate familiariza cu atmosfera de examen. “Pentru noi ca profesori, simularea este un lucru de rutina. Pentru copii insa este un lucru nou. O simulare mai ia din emotia de la realul examen, pregateste elevul, care se poate obisnui astfel cu atmosfera de la testari si astfel poate lucra mai eficient atunci. Dupa ce vom corecta lucrarile, vom discuta cu elevii si vom putea astfel indrepta din timp unele neajunsuri. In plus, vrem sa vedem daca avem fisuri in organizare”, a explicat prof. de matematica Gheorghe Gandu, de la Scoala “Spiru Haret” Bacau. Astfel de testari s-au sustinut si in alte scoli precum “Al.I. Cuza”, “Ion Creanga”, “Mihai Dragan” sau “Nicolae Iorga”.

Provocare pentru unii, pregatire pentru altii



Proba de simulare este organizata in sistem integrat, exact dupa tipologia examenului. S-a respectat asezarea in banca a elevilor, s-a lucrat pe subiecte asemanatoare testarilor reale, timpul de lucru a fost de doua ore. O simulare asemanatoare s-a organziat si pentru proba de Limba si literatura romana. Elevii s-au aratat incantati de acest ajutor, pentru ca asa sa fie cat mai bine pregatiti pentru examenul real. “Ma ajuta foarte mult. Ma invat sa trec de ce e mai greu”, ne-a spus Constantin Antim, elev clasa a VIII-a. “Pentru mine, aceasta simulare e ca un ultim pas in fata examenului real. Sunt pregatit. La Romana am luat nota 8. Invat destul de mult, mai ales acum cand mai e putin pana la Testele Nationale adevarate”, a adaugat si colegul sau, Alin Octavian Ciuchi. “E ca o provocare pentru mine. Nu trebuie sa ne suparam daca luam acum note mai mici. Asta inseamna ca trebuie sa muncim mai mult pentru adevaratul examen”, a completat si Andrei Rares Rapaila.

Calendar

In acest an scolar, 2010-2011, Testarile Nationale pe care trebuie sa le sustina elevii claselor a VIII-a vor avea un calendar diferit, fata de anul trecut. Astfel, pentru acesti elevi, cursurile se vor incheia pe 10 iunie 2011, pentru ca apoi, imediat, sa inceapa inscrierea la Testarea Nationala a absolventilor din invatamantul gimnazial, care se va desfasura intre 12 si 15 iunie 2011. Probele scrise vor incepe pe 20 iunie la Limba si literatura romana, pe 21 iunie va fi testarea la Limba si literatura materna (pentru elevii ce provin din randul minoritatilor), iar pe 22 iunie, examenul la Matematica. Pe 24 iunie se vor afisa primele rezultate, pana la ora 14.00, iar in aceeasi zi (intre orele 14.00-18.00) se pot depune contestatiile. Timp de doua zile, pe 25 si 26 iunie, vor fi rezolvate contestatiile si pe 27 iunie vor fi afisate rezultatele finale.
Roxana Neagu



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img