19 septembrie 2024
ActualitateStay Free! Maia Morgenstern, la Conferința „Păstrează-ți libertatea”

Stay Free! Maia Morgenstern, la Conferința „Păstrează-ți libertatea”

Teatrul de Vară „Radu Beligan” a găzduit, sâmbătă, 5 mai, Conferința „Păstrează-ți libertatea. Traficul de persoane înrobește”, organizată de Asociația Valoare Plus.

„Evenimentul a fost adresat grupurilor de suport, formate din voluntarii proiectului Stay Free, aproximativ 700 de liceeni și profesori din regiunea Moldovei. Scopul conferinței a fost de a motiva și echipa generația tânără să lupte împotriva traficului de persoane”, a explicat Marian Pădureț, președintele asociației.



Au fost invitați să participe Tudor Buzatu, secretar de stat în Guvernul României, Maia Morgenstern și Paula Seling, Laetitia Drăgan, președintele Asociației FREE, Leanne Rhodes, președintele Asociației Abolishion, Natașa și Ana (pseudonime), două supraviețuitoare ale traficului de persoane. Conferința a început cu discursul actriței Maia Morgenstern despre „Frumosul din oamenii”, a continuat cu seminarii, dezbateri, mărturii ale unor victime ale traficului de persoane și s-a încheiat cu recitalul Paulei Seling. Evenimentul face parte din proiectul „Stay Free”, derulat de Asociația Valoare Plus în parteneriat cu Agenția Națională Împotriva Traficului de Persoane, Asociația „eLiberare” din București și instituții ale Ministerului Educației. Creșterea fenomenului este cauzată în mare parte de lipsa de informații. Aceasta este și motivația acestui proiect:

„Noi credem că informându-i pe oameni îi putem ajuta să înțeleagă consecințele alegerii lor astfel încât să fie mai bine pregătiți pentru ei și cei dragi în viitor. Acest lucru va contribui la reducerea semnificativă a numărului de persoane traficate în următorii ani.”

Valoare Plus și-a propus să informeze 16.000 de elevi din opt județe ale Moldovei, să formeze 120 de grupuri de sprijin pentru a urmări evoluția fenomenului, să organizeze două conferințe regionale care să sensibilizeze opinia publică în ceea ce privește lupta împotriva traficului de ființe umane și să creeze o platformă online, unde utilizatorii pot raporta cazuri descoperite pe baza relațiilor personale.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img