19 septembrie 2024
CulturăConcurs Internațional de Pian, în Bacău

Concurs Internațional de Pian, în Bacău

Primăria Municipiului Bacău, Consiliul Județean Bacău, Filarmonica „Mihail Jora” și Asociația „Școala de Pian Dragoș Lungu” din Bacău organizează Concursul Internațional de Pian „Frédéric Chopin”, care anul acesta se află la cea de-a șasea ediție.

Pentru a lua parte la eveniment, biletele se pot procura la Sala Ateneu, dar se dau și invitații din partea Asociației „Școala de Pian Dragoș Lungu”, în limita disponibilă. Concursul se desfășoară pe categorii.



Programul competiției este următorul: deschiderea oficială va avea loc joi, 3 mai, începând cu ora 18.00, la Sala Ateneu, urmată de un concert de deschidere; vineri, 4 mai, de la ora 9.00, începe concursul, ce va continua și sâmbătă, 5 mai, de la ora 9.30; tot sâmbătă, de la ora 11.00, va avea loc Gala laureaților și Festivitatea de premiere.

Concursul Internațional de Pian «Frédéric Chopin» s-a născut din dorința organizatorilor de a promova tinerele talente din țară și din afara ei, sub auspiciile unui mare compozitor și pianist romantic.

Concursul se adresează preşcolarilor, elevilor din liceele de artă şi şcolile de muzică (clasele I – XII), studenţilor, precum şi masteranzilor din universităţile şi facultăţile de muzică din ţară și străinătate.



spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img