anul acesta, poliţiştii rutieri au aplicat peste 15.000 de amenzi şi au reţinut 1.075 de permise de conducere
În primele trei luni ale acestui an, pe drumurile din judeţul Bacău, s-au produs 145 de accidente de circulaţie, dintre care 54 au fost accidente grave şi 91 accidente uşoare, soldate cu 16 persoane decedate, 47 de răniţi grav şi 125 răniţi uşor. Ca şi anul trecut, viteza rămâne o cauză a producerii tragediilor de pe şosele, iar localităţile cu cele mai multe evenimente rutiere au fost Bacău, Oneşti şi Comăneşti.
„Principalele cauze generatoare de evenimente rutiere, în primul trimestru al anului 2018, au fost: viteza neadaptată la condiţiile de drum, neacordarea priorităţii de trecere şi indisciplina pietonală”, spune agent şef adjunct Cătălina Creţu, purtător de cuvânt la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău.
Pentru disciplinarea celor care ignoră regulile rutiere, agenţii au organizat controale, acţiuni şi filtre în trafic, în total fiind aplicate 15.506 sancţiuni la regimul rutier, cele mai multe fiind pentru nerespectarea regimului legal de viteză, şi au reţinut 1.075 de permise de conducere.
Doar radarul neinscripţionat îi mai sperie
După câţiva ani în care indisciplina pietonală a fost principala cauză generatoare de accidente grave, anul trecut viteza a trecut în fruntea topului, cu 64 de evenimente rutiere cu consecinţe grave, cu o creştere de 30 la sută faţă de anul anterior. Şi nici anul acesta lucrurile nu par să stea altfel.
Pentru a-i mai potoli pe vitezomani, poliţiştii au scos în trafic şi radare neinscripţionate. „JKK” este unul dintre ele şi acţionează mai ales în municipiul Bacău, unde a ajuns să fie o sperietoare pentru acei şoferi care cred că regulile au fost făcute pentru a fi încălcate. Loganul cu geamuri fumurii nu trece însă neobservat prin trafic, iar pe reţelele de socializare şoferii anunţă locul în care se află staţionat, pentru a nu fi luaţi prin surprindere.
Dar cum nu toţi reuşesc să se pună la curent cu locaţia radarului, „JKK” face şi „victime”.