Aleșii județului au aprobat, luni, 16 aprilie, protocolul încheiat în vedere executării contractului de delegare prin concesiune a gestiunii serviciului de operare a instalațiilor de deșeuri din județul Bacău. În ianuarie, Consiliul Județean (CJ) a aprobat atribuirea acestui contract către Eco Sud București și împuternicirea ADIS pentru a încheia contractul cu acest operator care a câștigat licitația.
De la declararea câștigătorului de către instanță, au fost parcurse mai multe etape: aprobarea de către unitățile administrativ teritoriale (UAT) a documentației, negocierea și soluționarea conflictului cu UAT Comănești și, în paralel, evaluarea instalațiilor, unele fiind uzate ca urmare a perioadei care s-a scurs din momentul licitației până la declararea câștigătorului prin sentință definitivă. Protocolul aprobat luni este încheiat între ADIS, Județul Bacău, Municipiul Bacău și Municipiul Moinești, pe de o parte, și SC Eco Sud SA, pe de altă parte.
Documentul vizează următoarele obiective: Stația de sortare Moinești, Stația de transfer Găiceana, Stația de transfer Berești-Tazlău, Stația de sortare, compostare și transfer Onești, Depozitul ecologic Bacău. Conform protocolului, fiecare UAT are obligația să remedieze neajunsurile constatate. De exemplu, să decolmateze rigolele după evacuarea levigatului, să schimbe capacele de cămin, să asigure impermeabilizarea acestora, să curățe conductele, să înlocuiască jgheaburi pluviale, să revopsească structurile metalice etc.
Costurile aferente epurării levigatului întreținerii echipamentelor (pompe, circuite electrice, membrane osmoză) și a mententenței periodice vor fi împărțite între Primăria Bacău și Eco Sud. Tot luni, 16 aprilie, după aprobarea protocolului, a fost semnat contractul dintre ADIS și Eco Sud. Din acest moment, UAT-urile au la dispoziție 80 de zile pentru a remedia defecțiunile apărute la stațiile de transfer/compostare și la instalațiile Celulei II.
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.