11 profesori și 5 elevi din Italia, Germania, Suedia și Portugalia sunt, în această săptămână, oaspeții Școlii Gimnaziale „Mihail Sadoveanu” Bacău, în prima mobilitate de lucru din proiectul Erasmus+, intitulat „Metode moderne de predare a limbii engleze”, finanțat de Uniunea Europeană.
„Suntem onorați să fim gazdele acestei delegații. Urmează să avem diferite activități comune, profesori, elevi, invitați, pe aceste metode de predare, dar vom organiza împreună și alte activități distractive”, a declarat pentru Deșteptarea prof. Iustin Antonie, directorul școlii. După vizitarea întregii unități de învățământ, a bibliotecii și claselor, oaspeții au participat, ieri, și la un spectacol prezentat la Oratoriul Salezian „Don Bosco”, de elevii școlii, dar și de preșcolarii de la Grădinița „Crai Nou”, structură a instituției școlare.
„Printr-un astfel de proiect, realizăm schimburi de experiență cu partenerii din țările europene, absolut necesare atât pentru noi, profesorii, cât și pentru elevi, mai ales că vorbim de limba engleză, o limbă internațională foarte folosită peste tot în lume. Oaspeții noștri vor intra la clase și vor lucra efectiv cu elevii noștri, atât de la gimnaziu, cât și de la învățământul primar, vor fi ateliere diferite pe metodele lor de predare, iar noi le vom arăta metodele noastre de lucru”, ne-a declarat și prof. Narcisa Ramona Morărescu, coordonatorul echipei de proiect din România (Bacău), de la școala gazdă.
Prima mobilitate, transnațională, din proiect, unde s-au stabilit exact care vor fi pașii ce urmează să fie implementați, a avut loc în octombrie anul trecut, în Germania. Va urma o nouă mobilitate, în Portugalia, în septembrie, apoi încă una în Suedia, în decembrie, pentru ca anul viitor să se organizeze ultimele două întâlniri, în Germania – în martie 2019 și Italia – în mai 2019, la care vor participa atât cadre didactice, cât și elevi, inclusiv din Bacău. Scopul final al proiectului este realizarea unor produse finale (ghiduri de conversație, CD-uri, dicționare, calendare etc în limba engleză) ce vor fi folosite în practica de la catedră.
Acesta este al cincilea proiect european pe care îl derulează Școala „Mihail Sadoveanu” din Bacău.