19 ianuarie 2025

Voința poporului

Într-una din zilele trecute, un cititor comentează la un articol despre jandarmi, îndemnându-i să se mobilizeze braț la braț cu populația pentru a-i scoate afară pe „ăștia” din Parlament.

Respectivul ajunsese la concluzia că e nevoie de o lovitură de stat militară care să-i elimine pe parlamentarii aleși de populație cu alții, pe placul unora.



Fantasma asta cu alungarea parlamentarilor care nu vor să voteze cum doresc unii nu este nouă, de vreo două decenii sunt fel de fel de voci care insistă să dea vina pe Parlament pentru toate relele din țară. Dar, în ultima vreme, această fantasmă a fost resuscitată de propagandă, fiind folosită ca armă în lupta dintre facțiunile care se bat pentru Putere.

Iar contextul le este favorabil deoarece îndobitocirea poporului a atins cote nemaiîntâlnite în ultimul secol.

E foarte ușor să convingi, astăzi, românul că Parlamentul este inutil, prea scump de întreținut ba, după cum se votează în privința Legilor Justiției, chiar dăunător.

Mai fluturi mănunchiul ăla de poze cu parlamentarii maghiari care dorm în scaune și le pui o etichetă că-s români, și gata! Ai o masă critică ușor de manipulat. De ce? Pentru că democrația participativă este posibilă doar în condițiile în care marea majoritate a electorilor dispune de un aparat critic, de inteligență și de educație, astfel încât să poată face alegerile corecte în raport cu propriile necesități.

Revenind la discuție, vrem, nu vrem, Parlamentul este organul reprezentativ al voinței poporului, așa cum a rezultat în alegeri. Nu vă convine cum a ieșit configurația politică? Ghinion, cum ar spune un președinte.

Asta au votat românii și nimeni nu are voie să conteste acest vot. Că există unele „elite” care au altă părere? Mereu au existat.

Iar uneori chiar au reușit să-și impună voința, rezultatul fiind cel știut: nazism, fascism, comunism. Nu ne plac parlamentarii pentru că sunt hoți? Ia să vedem cifrele!

În mandatul actualului șef al DNA, ne spune presa, au fost condamnați definitiv 126 de politicieni, adică 0.27% din numărul aleșilor (locali sau naționali). În același timp, 64 de magistrați au fost condamnați, adică 0,97%

În cazul procurorilor, procentul celor condamnați definitiv urcă la 1,69%. Dar propaganda ne spune că politicienii, în speță, parlamentarii, ar fi cei mai corupți.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img