– pictoriţa bucureşteană Marinela Măntescu-Isac expune pentru prima dată în Bacău
Din punct de vedere meteorologic, primăvara pare un vis îndepărtat. Însă acest vis pare a prinde contur deja pe simeza galeriilor de artă de la sediul UAP Bacău.
Acest fapt pare a fi posibil prin prezenţa expoziţiei de pictură a artistei plastice Marinela Măntescu-Isac, al cărei vernisaj a avut loc în prima zi de Mărţişor. Membră a Uniunii Artiştilor Plastici din România încă din anul 1980, pictoriţa bucureşteană este produsul şcolii româneşti de profil, avându-i ca mentori pe Corneliu Baba şi Marius Cilievici.
Palmaresul său impresionant cuprinde peste 150 de expoziţii personale şi de grup atât în ţară, cât şi străinătate. De asemenea, lucrările acesteia se găsesc în colecţii particulare de pe întreg mapamondul. Miercuri, 1 martie, Marinela Măntescu-Isac a mai trecut un oraş în bogatul său palmares. Venită pentru prima dată într-o galerie de artă băcăuană, ea ne-a adus adevărate semne de primăvară. Tablourile sale expuse pe simeza Galeriilor „Frunzetti” recuperează în ochii privitorului sentimentul de reînnoire pe care natura pare să ni-l refuze în aceste zile.
„În această seară, îi mulţumim Marinelei Măntescu pentru că a avut bunătatea să fie alături de noi şi să ne bucure cu această expoziţie extraordinară care este un dar nu numai pentru iubitorii de frumos, dar şi pentru oraşul nostru şi pentru tot ceea ce înseamnă cultură băcăuană”, a subliniat pictoriţa Carmen Poenaru, preşedintele UAP Bacău. Un alt semn de mulţumire l-a reprezentat recitalul muzical oferit artistei plastice bucureştene de către un grup de tineri virtuozi, elevi ai Colegiului Naţional de Artă „George Apostu”.
Aceştia au fost Iustina Iacob şi Tiberiu Ghidu la violoncel (prof. Codrin Stan), Victor Butucaru şi Mark Lacatoş la pian (prof. Angela Pascu), Bianca Margină la vioară (prof. Silvia Pîndaru) şi Cezar Doboş la chitară (prof. Gabriel Marc).
Pe clape de pian, pe strune de vioară, violoncel şi chitară, ei au fermecat audienţa aducând armoniile lor muzicale alături de simfoniile de culoare din tablouri. La final, vădit emoţionată, pictoriţa Marinela Măntescu-Isac a ţinut să mărturisească celor prezenţi faptul că „vibraţia tuşelor mele de culoare am descoperit-o în muzica acestor copii minunaţi”.
Expoziţia poate fi vizionată până pe data de 28 martie.