27 noiembrie 2024

Ofertă record pentru învățământul militar

Ministerul Apărării Naționale a lansat o ofertă educațională greu de refuzat pentru tinerii care doresc să îmbrace haina militară. Centrul militar județean Bacău a început deja perioada de înscriere pentru anul de învățământ 2018 – 2019. Recrutări se fac deopotrivă în rândul băieților și fetelor care vor să devină ofițeri sau maiștri militari. Elevii înscriși în clasa a VIII-a, care nu depășesc vârsta de 16 ani, în cursul acestui an se pot orienta către colegiile militare. Cei interesați se pot orienta către Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir” Breaza, Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” Alba Iulia sau Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu” Craiova. Fiecare dintre aceste unități de învățământ au la dispoziție câte 120 de locuri, ceea ce face ca numărul total de locuri în liceele militare să fie de 480.

Șanse mari la academie



O dată cu pretențiile în materie de pregătire, la academie cresc și șansele de admitere. E drept că examenele sunt grele, însă, cei care vor opta pentru această formă de învățământ își pot găsi locul printre cele 843 de locuri disponibile. Dintre cei care doresc să devină ofițeri licențiați, cele mai multe șanse de reușită sunt la Academia Forțelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, unde îi așteaptă pe noii cursanți 320 locuri. Urmează în topul locurilor libere Academia Tehnică Militară București care dispune de 206 locuri, secondată de Academia Forțelor Aeriene „Henri Coandă” Brașov care scoate la concurs 138 locuri. Concurență va fi și la Academia Navală „Mircea cel Bătrân” Constanța unde sunt 80 locuri sau la Institutul Medico-Militar București și Tg. Mureș care pun la bătaie 77 locuri pentru viitorii medici militari. Pentru ocuparea celor 843 de locuri se pot înscrie candidații cu diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a. Cert este că doritorii trebuie să aibă vârsta până în 26 de ani, respectiv 24 de ani împliniți pentru „aviație-naviganți”.

Și postliceala este o soluție

Dacă ați împlinit 28 de ani în anul 2018 și nu v-ați hotărât asupra carierei militare, cursurile unei școli postliceale militare care are ca profil formarea maiștrilor militari poate fi o soluție. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești așteaptă 296 de candidați pentru tot atâtea locuri. Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” din localitatea Boboc, județul Buzău vrea 220 de tineri pe băncile școlii, iar Școala Militară de Maiștri Militari a Forțelor Navale „Amiral Ion Murgescu” Constanța este pregătită să primească 110 candidați la admiterea pentru anul de învățământ 2018 – 2019. Pentru cele 626 de locuri existente își pot depune dosarul tinerii care au diplomă de bacalaureat sau care sunt în clasa a XII-a. Șansa le poate surâde atât absolvenților de liceu, dar și celor care au împlinit 35 de ani la momentul admiterii. Cei care vor să devină subofițeri își pot încerca norocul la admiterea în Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Terestre „Basarab I” Pitești (295 locuri) sau la Școala Militară de Maiștri Militari și Subofițeri a Forțelor Aeriene „Traian Vuia” Boboc (65 locuri).

Învățământ de stat, vocațional, gratuit

Pentru a participa la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ, candidații trebuie să se prezinte la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului militar județean Bacău în vederea stabilirii contactului inițial. Urmează examenul medical efectuat la Spitalul Militar Focșani, definitivarea dosarului de candidat, la sediul Biroului Informare – Recrutare din cadrul Centrului militar județean Bacău, susținerea a două teste aptitudinale care sunt apreciate cu „admis” sau „respins”. Evaluare psihologică și evaluarea aptitudinilor fizice se țin la Centrul Zonal de Selecție și Orientare – Câmpulung Moldovenesc. Abia după toate acestea, candidații participă la concursul de admitere în instituțiile militare de învățământ pentru care au optat. Pentru candidații din județul Bacău recrutarea se face la sediul Biroului Informare-Recrutare din strada Energiei, nr. 1, zilnic de luni până vineri, între orele 08.00-16.00, marți între orele 08.00-18.30, iar informații suplimentare se pot obține la telefoanele 0234/546855, 0234/512913, interior 132 sau pe adresa de email: recrutare_bacau@mapn.ro.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014