29 noiembrie 2024

Aleea Ghioceilor: Băcăuanul care nu are nevoie de asociația de proprietari

– Mihai Laschi și-a făcut branșamente separate cu furnizorii de utilități și nu mai crede în utilitatea asociației de proprietari – din anul 2006, proprietarul refuză să mai plătească cota parte din condominiu, fapt ce i-a atras debite restante, penalizări și procese în instanță

Mihai Laschi locuiește în blocul nr. 9, de pe Aleea Ghioceilor și de 11 ani duce o luptă continuă cu Asociația de proprietari nr. 29, refuzând să plătească cota parte din condominiu (spațiu administrat în comun n.r.).



Proprietarul locuiește la parterul imobilului și în tot acest timp și-a făcut branșamente separate la apă și gaze naturale, și-a pus senzor de lumină în fața ușii, a montat o ușă de termopan pe holul care duce spre apartamentul lui și își face singur curățenie. După această înșiruire de fapte, Mihai Laschi declară că nu mai are de ce să plătească vreun ban asociației de proprietari.

„Mi-am făcut contract direct cu furnizorii tocmai ca să împiedic furtul practicat în asociațiile de proprietari. Atât timp cât am utilitățile trase separat și mă gospodăresc singur, asociația nu are ce să-mi calculeze!”, declară Mihai Laschi, proprietar

Dreptate căutată în instanță

Din anul 2006 și până în prezent, Mihai Laschi a acumulat în fișa de la întreținere peste 3.000 de lei.

Tot din 2006, acesta a solicitat să fie scos din evidența asociației de proprietari, însă, răspunsurile formulate de președinte și de reprezentanții Compartimentului fond locativ și îndrumare asociații de proprietari, nu l-au mulțumit.

În mare, răspunsurile fac trimitere la Legea nr. 230/2007, care impune obligații pentru toți proprietarii.

„În aceste condiții, dumneavoastră nu puteți să vă retrageți din asociația de proprietari deoarece, asociația deține acordul majorității proprietarilor, dat în baza unui tabel scris și astfel trebuie să vă supuneți majorității. Chiar dacă refuzați să fiți membru în asociația de proprietari aveți obligația să achitați cheltuielile de întreținere repartizate pe număr de persoane și pe cotă parte indiviză”, se arată într-o adresă oficială.

O nouă încercare

Mihai Laschi crede cu tărie că va avea câștig de cauză în această speță și se pregătește pentru următorul proces. Și-a angajat avocat, hotărât fiind să nu dea niciun ban la întreținere.

Asociația de proprietari nr. 29 l-a notificat și l-a dat în judecată pe Laschi în vederea recuperării sumelor restante, însă, Mihai Laschi continuă lupta în instanță, făcând apel la ultima decizie. În ceea ce privește recuperarea debitelor, reprezentanții asociației de proprietari spun că au încercat pe cale amiabilă să-l determine pe Mihai Laschi să-și plătească datoriile.

„Toate demersurile făcute de noi au fost pe cale amiabilă. La dumnealui este vorba de mândrie, de orgoliu și nu vrea să înțeleagă că locuind într-un bloc are aceleași obligații ca restul proprietarilor. Instanța îi dă acceptul să nu mai fie membru în asociație, dar îl obligă la plata cheltuielilor”, declară Daniela Peltea, administrator la Asociația de proprietari nr. 29.

Dacă Laschi nu-și va onora obligațiile, problema recuperării debitelor va ajunge în instanță.



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -
Comandat de Partidul Alianța pentru Unirea Românilor Bacău, CMF 11240014