Un fost referent agricol din cadrul Primăriei Urecheşti, ieşit la pensie, a fost trimis în judecată pentru participaţie improprie la infracţiunea de fals intelectual şi uz de fals.
În noiembrie 2010, A.I. a convins o funcţionară din Primăria Urecheşti să elibereze o adeverinţă prin care se atesta, în fals, că un teren este înscris corect, deşi în evidenţele primăriei un alt teren pentru care se eliberase titlu de proprietate figura în aceeaşi tarla.
La sfârşitul lui 2014, M.V. a făcut o plângere penală împotriva lui A.I., pentru infracţiunile de abuz în serviciu, fals intelectual şi uz de fals. Acesta a fost acuzat că, împreună cu reprezentanţi ai Primăriei Urecheşti, şi-a exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, ca urmare a faptului că a înregistrat în planurile urbanistice ale comunei Urecheşti o suprafaţă de 2.853 mp teren ca fiind situat în extravilanul comunei, deşi în realitate se afla în intravilan, iar A.I. s-ar fi folosit de nişte adeverinţe false, eliberate de angajaţii primăriei.
„De asemenea, reclamantul M.V. susţine prin aceeaşi plângere că M.C., prin intermediul lui A.I., şi-a intabulat dreptul de proprietate asupra unui teren de 700 mp, teren care aparţine de fapt reclamantului şi în legătură cu care angajaţii Primăriei Urecheşti au emis adeverinţe prin care au atestat date nereale”, se arată în rechizitoriu. Ulterior, reclamantul şi-a completat plângerea penală, solicitând extinderea cercetărilor şi în ceea ce priveşte infracţiunea de fals. Mai precis, acesta a reclamat că Primăria Urecheşti i-a comunicat, în mod eronat, faptul că un teren de 764 mp i-a fost trecut greşit şi din această cauză a pierdut posibilitatea de a vinde terenul pe care-l deţinea.
Adeverinţă cu date false
M.C. a declarat în instanţă că, în 2010, l-a angajat pe A.I. pentru a-i întocmi documentaţia cadastrală ce urma să stea la baza intabulării dreptului său de proprietate, acesta ocupându-se de întreaga documentaţie necesară.
„Declaraţiile martorilor, coroborate cu înscrisurile O.C.P.I., au evidenţiat faptul că inculpatul a determinat-o cu intenţie pe numita Ş.M. să elibereze adeverinţa în care s-a atestat în fals că terenul neproductiv aparţinând lui M.C., conform titlului de proprietate, este înscris corect în tarlaua 2, deşi în evidenţele primăriei figura aceeaşi tarla pe titlul de proprietate aparţinând defunctei M.A., prin moştenitor M.V.. Ulterior, folosind adeverinţa amintită cât şi cea din 17.11.2010, ambele fiind înscrisuri oficiale, ştiind că sunt false, inculpatul le-a depus la B.C.P.I. Oneşti, intabulând dreptul de proprietate al lui M.C. pentru suprafaţa de 700 mp.
Intabularea pe numele lui M.C., pentru terenul aflat în tarlaua 2, a fost constatată de către reclamantul M.V. la începutul anului 2014, când, în calitate de moştenitor al numitei M.A., a efectuat demersuri pentru realizarea documentaţiei cadastrale şi a intabulării dreptului său de proprietate asupra imobilelor moştenite”, se precizează în rechizitoriu. Judecătoria Oneşti l-a condamnat pe A.I. la pedeapsa de 1 an şi 2 luni închisoare, cu suspendare, plus muncă în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Urecheşti pe o perioadă de 70 de zile. Sentinţa nu este definitivă.