M.G. a fost trimis în judecată, anul trecut, pentru 3 infracţiuni continuate de înşelăciune şi o infracţiune continuată de fals în înscrisuri sub semnătură privată. Trei persoane au depus plângeri în care au reclamat că inculpatul i-a indus în eroare cu privire la cuantumul salariilor primite.
Din anul 2012, inculpatul M.G. a fost angajat ca agent de pază în cadrul societăţii comerciale Security Protection Group SRL Bucureşti, având ca obiectiv de lucru punctul Transgaz SA din Bacău, spun procurorii. La aceeaşi firmă, au fost angajaţi şi păgubiţii B.I.I., N.C. şi V.I.C., toţi fiind agenţi de pază, iar inculpatul a fost considerat şef de obiectiv, dată fiind vechimea mai mare în muncă a acestuia.
„Anterior lunii august 2013, părţile civile au remis inculpatului numărul contului pe care acestea le aveau deschise la bancă pentru ca acesta să le trimită societăţii angajatoare în vederea efectuării plăţii salariilor direct în cont.
Deşi inculpatul le-a prezentat împrejurarea nereală că părţile civile vor primi banii în cont, în fapt acesta a semnat statele de plată în numele colegilor săi, a încasat salariile acestora şi a depus personal doar o parte din bani în conturile părţilor civile.
După aceeaşi formulă, în perioada august 2013 – iunie 2014, inculpatul a falsificat semnătura de pe 10 state de plată aferente perioadei august 2013 – mai 2014 şi a încasat direct drepturile salariale ale persoanelor vătămate”, se arată în rechizitoriu.
Diferenţa între încasări şi depunerile în conturile celor trei este în total de circa 6.000 lei. M.G. a recunoscut faptele şi s-a angajat să achite prejudiciul. Astfel, după reducerea cu o treime a limitelor pedespei, Judecătoria Bacău l-a condamnat pe M.G. la 10 luni închisoare, cu suspendare, plus muncă în folosul comunităţii la Căminul de Bătrâni Bacău sau în cadrul D.G.A.S.P.C. Bacău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare. Inculpatul a fost obligat să suporte şi paguba, un rest de circa 4.500 de lei.
Sentinţa poate fi contestată.