Desfasurarea unei noi editii a Festivalului Judetean de Folclor din statiunea Slanic Moldova, weekendul trecut, eveniment ce a devenit deja o traditie, a reusit sa confirme faptul ca muzica si dansul popular sunt foarte indragite, existând o permanenta preocupare pentru pastrarea si promovarea acestor comori de pret ale neamului românesc.
Prezenta unui numar foarte mare de formatii artistice, a ansamblurilor folclorice si a grupurilor vocal – instrumentale de amatori din tot judetul a fost aplaudata de numerosii spectatori care au urmarit cu multa bucurie spectacolele programate. Desi la inceput artistii prezenti s-au confruntat pe scena cu „o pana de curent electric”, festivalul fiind deschis de Cvintetul condus de Mihai Balan din Bacau, cei care au transmis mesajul plin de frumusete al cântecului si dansului popular românesc au facut acest lucru cu o mare daruire artistica. Intre formatiile artistice ce au evoluat „la inaltime” in prima zi (sâmbata) a Festivalului Judetean de Folclor mentionam pe cele din Sascut, Pâncesti si Sarata.
Grupul folcloric „Saratelul” (coordonator Nicolae Mucenica) a prezentat „o sezatoare” de pe aceste meleaguri, de la care nu au lipsit cântecele vesele si dansurile populare. A doua zi (duminica) a festivalului a fost deschisa de Ansamblul artistic „Privighetorile Zeletinului” din Podu Turcului, dirijat de prof. Nicolae Popa, „omul care a facut posibila existenta de peste 40 de ani a ansamblului”, dupa cum a mentionat Florin Zancescu, prezentatorul festivalului. Pe scena au urcat Ansamblul de cântece si dansuri populare „Plaiuri Traienene” (coordonator Sorin Ghergheluca), ansamblurile „Bradul” din Asau, „Mugurasii” din Saucesti, „Datina Stramoseasca” din Tarhausi, „Siminocul” din Sanduleni si „Ciucurelul” din Bacau.
Intreaga manifestare a fost organizata de Centrul Judetean pentru Conservarea si Promovarea Culturii Traditionale, cu sprijinul Consiliului Judetean Bacau, a Primariei si Consiliului Local Slanic Moldova.