15 ianuarie 2025

Ciolos isi beleste ministrii ca sa ramâna cu obrazul curat

Dupa remanierea guvernamentala din aprilie, când trei ministri au fost demisi si unul a demisionat, iata ca guvernul pastreaza neschimbata proportia sacrificiilor: câte una bucata ministeriabil pentru fiecare luna de guvernare.

Daca facem socoteala, in opt luni de mandat, din cabinetul Ciolos au trebuit sa plece fix opt ministri. Care au fost sacrificati pentru imbunarea opiniei publice asa cum, altadata, erau sacrificati supusii azteci pentru imbunarea zeilor.



Daca urmarim cu atentie, putem observa foarte usor ca ministrii au fost schimbati nu pentru ceea ce au facut sau nu au facut, ci pentru ceea ce au zis. Sau pentru scandalul mediatic provocat.

In prima remaniere, ministrul muncii a plecat dupa ce a provocat scandal cu declaratia cum ca românii ar trebui sa fie bucurosi sa munceasca pe doi lei; ministrul fondurilor europene a fost demis pentru ca incepuse sa se intrevada un scandal dupa ce s-a aflat ca nu a fost atras nici un euro iar ministrul agriculturii a fost pur si simplu spulberat dupa niste declaratii extreme: a acuzat o firma de lactate ca e la originea imbolnavirilor beblusilor cu e-coli si a declarat ca in ultimii cinci ani, din România au iesit cu camionul 35 de miliarde de euro.

In fine, ministrul culturii a fost fortat sa demisioneze dupa scandalul de la Opera, scandal prost gestionat si cu mari probleme de imagine.

A doua remaniere, intâmplata marti, a urmarit, la fel, sa multumeasca poporul care cerea capul lui Motoc.

Ministrul comunicatiilor a plecat din Guvern pentru ca tulburase apele cu declaratiile in care spuse ca invatamântul gratuit e o reminescenta comunista si ca parintii trebuie sa plateasca macar 100 de lei pe luna.

Ministrul transporturilor a provocat un alt scandal dupa ce a insinuat ca trenul este un mijloc de transport de lux.

Ministrul educatiei a plecat pentru scandalul provocat de celebrul subiect cu graficul de la Evaluarea Nationala. Nu e de aici – de colea sa te trezesti intr-o zi cu 40.000 de parinti furiosi care semneaza o petitie. La care sa se adauge altii care sa solicite ca „Morometii” sa fie considerat roman interbelic. Vorba lui Lapusneanu: „Prosti, da’ multi”.

In fine, ministrul pentru românii de pretutindeni a fost demis, zic eu, pentru un scandal care inca nu s-a intâmplat, dar care se va produce: e vorba despre votul prin corespondenta: acusi se incheie perioada de inscriere si mai putin de 2.000 de români din diaspora au depus cerere pentru a vota. O campanie de informare ar fi trebuit realizata de acest minister, insa, la alegerile din toamna, mii de români se vor trezi ca nu pot vota deoarece nu au depus actele necesare.

Lipseste de pe aceasta lista ministrul de justitie, care ne-a spus ca „drepturile sunt un lux”. Dar banuim de ce nu poate fi inca demisa doamna in cauza.

In concluzie, premierul tehnocrat Ciolos se comporta ca un politician veritabil: in lipsa pâinii, ofera circ.

spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img