Vremea capricioasa din ultimul timp i-a cam pus pe gânduri pe bacauani. Si asta datorita faptului ca ai nostri sunt dornici de iesiri. Si cum vara, pe lânga concediul mult asteptat la mare, oamenii isi doresc sa se destinda la scaldat, incercam sa aflam cum stam din acest punct de vedere in Bacau.
Piscinele Gepex – un loc cu traditie
Astfel, am vizitat câteva baze de agrement, care, abia si-au deschis portile pentru noul sezon.
Deschise inca de la sfârsitul lunii mai, vor ramâne cu siguranta in preferintele bacauanilor. Si asta, in primul rând, pentru ca sunt situate cel mai aproape, in oras, pe strada Stefan cel Mare, dar si pentru ca sunt amplasate intr-o zona cu traditie, aici, in urma cu ani de zile, functionând strandul „Tineretului”.
La o prima vedere, esti intâmpinat de o mare de sezlong-uri si de bazinele binecunoscute, cu apa incalzita la temperaturi intre 22 si 28 de grade, „cum scrie la carte”, dupa cum a spus unul dintre angajatii de aici.
Piscina mare are o lungime de 40 m, latimea de 20 m iar adâncimile sunt de la 1 m la 1,5 m. Piscina mica, acolo unde este amplasata si ciupercuta cu apa, are lungimea si latimea de 20 m, cu adâncimi de la 10 cm la 50 cm, bazinul adresându-se celor mici. Nu e de neglijat bazinul cu jacuzzi, dar nici zona de bar, terasa si fast-food.
Noutatea din 2016 va fi un bazin la care va fi amplasat un tobogan de 10 m inaltime, proiect la care se lucreaza in ritm alert pentru a fi gata in cel mai scurt timp. Cei de la piscinele Gepex pastreaza si in acest sezon gratuitatea copiilor care au sub 1 m inaltime, iar tarifele sunt de 15 lei pentru adulti si 10 lei pentru copii de luni pâna vineri, sâmbata si duminica cei mari platind 20 de lei iar cei mici doar 15.
Zilnic, dupa ora 16.00, biletul de intrare va fi de 10 lei atât pentru adulti cât si pentru copii. Exista si posibilitatea de abonamente, acestea valorând 100 lei pentru doua saptamâni sau 200 de lei pe luna in cazul adultilor sau 80 de lei pe doua saptamâni ori 160 de lei pe luna pentru copii. Programul de la Piscinele Gepex este zilnic intre orele 9.00 si 20.00.
Aqua Club- racoare si distractie
Bacauanii mai pot alege pentru racorire si baza de la Aqua Club, care este situata la intrarea in parcul Gheraiesti, si care dispune de 650 de sezlonguri si nu mai putin de sapte bazine. Intre acestea, doua sunt pentru copii, una având si patru tobogane.
Trebuie mentionate piscina cu valuri, care are adâncimi de la 1 m când e linistita si pâna la 2,6 m cu valuri, bazinul semiolimpic cu o lungime de 25 de metri si latimea de 8 sau bazinul pentru volei, care are o adâncime de 1,20 m.
La Aqua Club exista si o terasa cu 80 de locuri, toata suprafata fiind supravegheata video. Programul este zilnic intre orele 8.00 si 20.00, iar tarifele sunt de 20 de lei pâna la ora 16.00 si 15 lei dupa aceasta ora, de luni pâna vineri, respectiv 25 lei sâmbata si duminica, toata ziua. Si aici exista posibilitatea de abonamente, pretul acestora variind in functie de numarul de intrari.
Strandul Letea se deschide odata cu vacanta
De cealalta parte, bazele de agrement care detin bazine aflate in proprietatea primariei, la momentul de fata sunt nefunctionale. Despre insula de agrement cred ca nu trebuie sa mai vorbim, aceasta fiind gata cel mai probabil la „Sf. Asteapta”, iar strandul „Letea”este in plin proces de amenajare, deschiderea pentru noul sezon urmând a avea loc odata cu startul vacantei de vara a copiilor sau cel mai târziu la 1 iulie. (Florin Stefanescu)
„Oaza” de la Sarata Bai isi asteapta amatorii de placeri estivale
Statiunea Sarata Bai, aflata la doi pasi de Bacau, si-a deschis portile publicului amator de relaxare si tratament cu ape minerale. Astfel, inca de luna trecuta, cochetul stabiliment isi intâmpina clientii, de data aceasta cu o serie de noutati care sa-i faca pe vizitatori sa se simta si mai bine.
„Toate tratamentele pe care le faceam in cladirea veche au fost mutate in casutele amenajate la intrare: bai in cazi individuale cu apa sarata incalzita, masaj si fizioterapie. In schimb, venim cu spatii mai largi pentru facut plaja, in acest sens suplimentând pâna la circa 600 locurile pe sezlonguri, fata de 400 câte erau inainte.
Cei care nu au loc pe sezlong pot alege sa stea pe prosoape pe terasele gazonate de deasupra Bailor, de unde beneficiaza si de o priveliste de exceptie a naturii”, a precizat preotul Lucian Simon, administratorul bailor Sarata.
In plus, cei care vor calca pragul statiunii, pe lânga strandul mare cu apa incalzita cu o concentratie salina extrem de ridicata, au la dispozitie si locuri in cele doua jacuzzi, umplute tot cu apa sarata, distractia putându-se extinde si la terasa restaurant, unde pot fi consumate racoritoare, beri ultra reci si nelipsitii mititei, cârnati, fripturi sau orice fel de preparate la gratar.
Cum pentru majoritatea tinerilor si nu numai distractia nu este conceputa fara mediul online, administratorii statiunii le pun la dispozitie celor interesati si internet wireless. Mai mult, pentru ca la Sarata se fac tratamente, aici exista, de dimineata pâna la ora 15, zi de zi, asistenta medicala pentru orice eventuale probleme aparute.
Taxa de intrare a ramas tot cea de anul trecut: 12 lei pentru adulti si 6 lei copii. In plus, transportul pâna la Bai si retur se poate face, din ora in ora, cu numeroasele microbuze tip maxi-taxi. (Florentin Radu)
Descoperă mai multe la Deșteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.