– numeroasele accidente petrecute din cauza bucatilor de beton desprinse de pe fatada blocului nr. 12 de pe strada Nicolae Balcescu ii obliga pe proprietari sa se gospodareasca singuri – in lipsa unei sustineri financiare clare din partea municipalitatii, locatarii trebuie sa suporte in totalitate costurile reabilitarii – cei care refuza sa suporte costurile reparatiilor risca dosar penal in cazul eventualelor accidente
Nivelul avansat de degradare a blocului nr. 12 de pe strada Nicolae Balcescu a tinut de multe ori capul de afis al evenimentelor negative. Blocul in cauza, situat vis-a-vis de Complexul „Luceafarul” a iesit in evidenta din cauza numeroaselor accidente datorate desprinderii unor placi de tencuiala de pe fata imobilului. In cadere, acestea au ajuns fie pe trotuarul din fata blocului, punând in pericol pietonii, fie pe masinile parcate in curtea interioara, avariindu-le.
Inca de la primele probleme, reprezentantii Asociatiei de proprietari „Central 93” au facut demersuri pe lânga Primaria Bacau, pentru a obtine fondurile necesare reabilitarii. Reprezentantii municipalitatii au raspuns insa ca nu dispun momentan de fonduri pentru astfel de proiecte, insa, daca proprietarii vor suporta costurile reparatiilor, primaria le va da autorizatiile necesare. „Am facut o scrisoare pentru oameni, in care le-am explicat beneficiile si consecintele acestor lucrari de reparatii. Pentru partea dinspre Luceafarul nu am primit autorizatie sa folosim polistiren si prin urmare, constructorul va decoperta tencuiala, va repara si va da var. In spate, cei care doresc, pot opta pentru polistiren, deoarece sunt destui proprietari care si-au izolat peretii exteriori cu acest material”, declara Dumitru Pravat, presedintele Asociatiei de proprietari „Central 93”.
Lucrarile se fac in ordinea achitarii avansului, in cuantum de 300 de lei. Diferenta se achita in cinci rate a câte 200 de lei. Cine doreste polistiren aplicat in curtea interioara, trebuie sa achite in plus 15 lei/mp. Fara polistiren, costurile au fost stabilite la 50 de lei/mp.
Din cele 240 de apartamente câte sunt in blocul nr. 12 de pe strada Nicolae Balcescu, putini sunt cei care au refuzat sa contribuie la reparatii. Dintre acestia, o parte s-au razgândit când au vazut schela la fereastra, gândindu-se ca altadata ii va costa mai mult lucrarea. Un proprietar care locuieste la ultimul etaj si-a manifestat intentia de a lucra cu alpinisti utilitari, crezând ca va plati mai putin. Printre cei care ridica probleme se numara si agentii economici (de la parterul blocului) care nu vor sa inteleaga ca trebuie sa intretina spatiul pe care il ocupa.
„In cazul unui refuz, fiecare va raspunde pentru accidentele care se vor intâmpla din cauza tencuielii care va cadea de pe bloc. Imobilul are 10 etaje si opt scari, iar odata ce ne-am angajat la o astfel de lucrare, vrem sa ducem lucrurile pâna la capat. I-am convins pe oameni ca trebuie sa-si intretina proprietatea. Lucrarea trebuie facuta la comun, pentru ca munca nu este deloc usoara. Numai schelele dureaza doua zile sa le ridice pe un tronson!”
Dumitru Pravat, presedintele Asociatiei de proprietari „Central 93”
Descoperă mai multe la Desteptarea.ro
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.