Un set de reguli pentru provocarea unei revolutii, atribuite unui asa-zis “cartier general comunist secret” din Dusseldorf, dupa WW1, s-a dovedit a fi un fals utilizat pentru a impiedica intentiile guvernamentale de control a armelor de foc in SUA. „Regulile Revolutiei” au fost prezentate pentru prima data in 1946, intr-o publicatie britanica – New World News, fiind obtinute, s-a zis, de catre un anume capitan Thomas Barber, ofiter de spionaj care s-ar fi infiltrat la cartierul general comunist din Dusseldorf, in anii de dupa Primul Razboi Mondial.
Ce spun „Regulile Revolutiei”:
A. Corupeti tinerii. Tineti-i departe de religie. Faceti-i interesati de sex. Faceti-i superficiali, distrugeti-le robustetea.
B. Obtineti controlul mijloacelor de informare si, prin urmare:
1. Obtineti controlul gândirii prin religie. Faceti-i pe oameni interesati de sex, jocuri de noroc;
2. Împartiti oamenii în grupuri ostile prin provocarea constanta de dezbateri in chestiuni controversate fara importanta.
3. Distruge increderea poporului in liderii sai prin defaimarea acestora pâna la ridicol.
4. Întotdeauna predica democratie adevarata, dar pune mâna pe putere rapid si fara mila.
5. Prin incurajarea extravagantei guvernului, distruge-i creditul, astfel incat teama de inflatie si cresterea
preturilor sa produca nemultumirea generala.
6. Initiaza miscari greviste in industriile vitale astfel incât sa fie incurajate tulburarile civile pentru a favoriza o atitudine indulgenta a Guvernului fata de acestea.
7. Prin argumente amagitoare provoaca decaderea vechilor virtuti morale.
C. Determinati înregistrarea tuturor armelor de foc, gasiti pretexte pentru a le confisca lasând populatia fara aparare.
In anii ’70, acest set de reguli a fost utilizat de National Rifle Association din SUA. Revista organizatiei – The American Rifleman – a publicat in 1973 sub semnatura editorului Ashley Halsey faptul ca acel capitan Barber i-ar fi lasat copia dupa „Regulile Revolutiei” cu putin timp inainte de a muri, in 1962.
Insa, in cartea “They Never said it”, semnata de Paul F. Boller si John George, se afirma ca Regulile sunt un fals. In primul rand, se argumenteaza, textul nu suna deloc a 1919. Mai multi congresmeni americani au denuntat Regulile ca fiind un fals; la fel si publicatia anticomunista „Combat”. O verificare in arhivele FBI si CIA, realizata de un subcomitet al Senatului SUA pentru Securitate Interna nu a gasit nici o urma de astfel de Reguli; insusi directorul FBI, J. Edgar Hoover, a declarat ca “in mod logic se poate spune ca documentul este un fals”.